Folketeatret åbner ny scene for børn og unge

Folketeatrets nye scene Kvisten. Foto: Jakob Søby.

Folketeatret åbner i denne sæson teatrets fjerde scene, nemlig Kvisten. Kvisten er tiltænkt Folketeatrets børne- og ungdomsinitiativ Folketeatret|u, men kommer desuden til at huse Folketeatrets nye format UNDER HUDEN.

Er der plads til mig? En soloforestilling om at være tyk

Fra den 3. – 14. november 2020 kan publikum opleve Er der plads til mig? – en soloforestilling om at være tyk, af Lise Pleidrup og instrueret af Heidi Duus. Forestillingen bliver dermed åbningen af UNDER HUDEN og Kvisten.

I soloforestillingen Er der plads til mig? kommer vi ind under huden på Lise. Hvordan føles det at være tyk? Og hvordan ser verden hende som tyk? Gennem interaktion med publikum tager Lise publikum med på sin rejse fra uvidende til vidende og fra selvhad til selvaccept.

Investering i fremtiden og nye formater

Med Kvisten ønsker Folketeatret at investere i fremtiden og afprøve nye formater. Teaterchef Kasper Wilton udtaler:

“På Folketeatret har vi sloganet ’teater til alle’. Dette beror naturligvis på vores store turneforpligtelse, men også på det faktum, at vi strategisk arbejder på at have tilbud til alle aldersgrupper i vores teaterhus; herunder børn og unge. Som folkets teater anser vi det som en vigtig og fornem opgave at bidrage til fødekæden (fra vugge til grav) og dermed også til fremtidens publikum.”

UNDER HUDEN

UNDER HUDEN er et personligt format henvendt til de 16-21 årige og er en samtale fra ung til ung med ung. Med UNDER HUDEN vil Folketeatret skabe rum for unge mennesker og give plads til monologer, fortællinger eller noget helt tredje, som går under huden på forskellige problematikker og ikke mindst præsenteres af et ungt menneske (med eller uden sceneerfaring). Temaerne udspringer af de unges egne interesser og kan variere fra alt mellem angst, tykfobi og BLM. Billetterne er gratis.

UNDER HUDEN er støttet af Real Dania Fonden.

Previous articleTeater i børnehøjde: Familieteatret Zeppelin præsenterer Astrids Lindgrens ‘Mio, min Mio
Next articleRejsen ind i det nye Grønland