Folketeatret præsenterer Oh Happy Day – En korkomedie om kærlighed

Foto: Folketeatret

Kærlighed, komedie og sang væves sammen på skønneste vis i denne teaterversion af filmen Oh Happy Day fra 2004. Oh Happy Day er en varm og humoristisk fortælling om sang, som forløser og om en grå hverdag, der får kulør, da gospelsangen holder sit indtog i den stillestående landsby. I forestillingen følger vi, hvordan der ruskes op i hovedpersonernes liv, og hvordan kærligheden udvikler sig og vokser.

Oh Happy Day er baseret på den populære Hella Joof-film af samme navn fra 2004. Forestillingen instrueres af Rolf Heim og bearbejdes af både Rolf Heim samt Ninette Mulvad. Søren Hansen er kapelmesteren, der sikrer den gode og velkendte musik fra filmen. Oh Happy Day har Københavner-premiere på Folketeatret den 30. marts 2022.

Om forestillingen

Oh Happy Day er en varm og humoristisk fortælling om sang, som forløser og om en grå hverdag, der får kulør, da gospelsangen holder sit indtog i den stillestående landsby. Især ruskes der godt og grundigt op i Hannah, som står midt i livet og længes efter noget mere end samværet med revisormanden Carsten. Hun og veninden Grethe synger i det lille, lokale kirkekor sammen med præstekonen Kirsten, søde Lasse, kiksede Krüger og Preben, der ledsager på orglet, når han da ikke fortæller om sine børnebørn. Samværet og sandkagen er vigtigere end sangen. Men da Hannah og Grethe oplever en koncert med et stort, berømt gospelkor, vækkes kvindernes lyst til selv at synge gospel. Ved skæbnens tilsnigelse er Hannah skyld i en trafikulykke, der sender gospelkorets karismatiske leder, Jackson, på hospitalet. Her opsøges han af den brødebetyngede Hannah og den foretagsomme Grethe, der beder ham om at hjælpe med at sætte fut i deres lille kirkekor. Det er dog ikke kun korets lyst til sang, der sættes i gang ved Jacksons hjælp.

Publikum kan glæde sig til at opleve Marie Mondrup og Ulla Vejby som veninderne Hannah og Grethe samt Christopher Læssø som Jackson, der er så friskt et pust i landsbyens andedam, at han vækker både gejst og gnidninger blandt den lille korgruppe og deres familier.

Holdet bag & på scenen

I hovedrollen som Hannah, der forsøger at genfinde meningen med livet, ses Marie Mondrup. Mondrup har allerede gjort sig bemærket i serierne Livvagterne (2009-2010) og Dicte (2013), hvorefter hun bl.a. har medvirket i filmene Kvinden i buret (2013) og Klovn the Final (2020). Marie Mondrup har samtidig udfoldet sit talent på de skrå brædder. Her tæller Muleum (2018), Så længe mit hjerte slår (2020) på Folketeatret, og senest har hun været aktuel i Sommer i Tyrol (2021) – også på Folketeatret.

Ulla Vejby spiller Grethe, der sammen med Hannah finder glæden ved sangen og fællesskabet i det lille lokale kirkekor. Successerien Badehotellet (2013-2021) gav Ulla Vejby sin første tv-rolle som stuepigen Edith. Herfra har det taget fart for Ulla Vejby, som nu kan skrive store film og serier på sit CV såsom Flaskepost fra P (2016), Dicte 3 (2016), Tinka og Kongespillet (2019), og i øjeblikket kan hun opleves i Sygeplejeskolen (2018-2021). Til foråret 2022 debuterer Ulla Vejby på Folketeatrets skrå brædder, når hun medvirker i Oh Happy Day.

Marie Mondrup og Ulla Vejby flankeres af Christopher Læssø i rollen som Jackson, det berømte gospelkors karismatiske leder. Christopher Læssø er både en talentfuld skuespiller og tv-vært. Gennem årene har Christopher Læssø medvirket i Thomas Vinterbergs En mand kommer hjem (2007), De frivillige (2019) samt Broen 3 (2015) og Herrens veje (2017-2018). På Folketeatret har han haft titelrollen i Robin Hood (2020) samt medvirket i Mød mig på Cassiopeia (2019). Som tv-vært er Læssø kendt for sin værtsrolle i Danmark Har Talent og Den Vildeste Danser.

Se spilletider og læs mere om Oh Happy Day på https://www.folketeatret.dk/shows/oh-happy-day/

Billetter kan købes på www.folketeatret samt www.teaterbilletter.dk

Previous articleBLOOM: Teater uden stopknap på Teater Nordkraft
Next articleAnmelderrost balletbegivenhed vender tilbage til Østre Gasværk Teater