Musicalen ATLANTIS, FOTO: Søren Malmose
Musicalen ATLANTIS, FOTO: Søren Malmose

Der er godt nyt til alle syngeglade ATLANTIS-fans. Den 11. november åbner Tivoli og Mikkel Rønnow nemlig dørene op for en helt særlig ”syng-med”-udgave af musicalsuccesen i Tivolis Koncertsal. Det er første gang et dansk musicalpublikum inviteres til en syng-med forestilling. Inspirationen er hentet fra London og New York, hvor konceptet har været velkendt i årtier med stor succes.

En helt ny musical-oplevelse

Efter en anmelderrost premiere og 65.000 solgte billetter kan musicalklassikeren med bl.a. Stig Rossen, Kaya Brüel og Pernille Petersson i de bærende roller nu opleves i en sær-version skabt til alle fans af musicalen, hvor publikum bliver en del af musicalen på et helt nyt niveau og frit kan synge med på alle musicalens sange. ”Syng-med”-forestillingen kan kun opleves den 11. november kl. 19.15 i Tivolis Koncertsal, hvor Stig Rossen, Mikkel Rønnow og Peter Spies vil introducere. Forestillingen i sin originale form kan opleves indtil den 13. november og besøger København, Odense og Holstebro.

Dirigent og producent Mikkel Rønnow glæder sig til at dirigere en hel sal:

“ATLANTIS har vist sig at være en af danskernes allerhøjest elskede musicals, og med de mange iørefaldende melodier forestillingen byder på, lå idéen om en særforestilling med publikum som et gigantisk kor lige for. Jeg glæder mig derfor utrolig meget til denne syng-med version af ATLANTIS, hvor jeg ikke bare skal dirigere vores 24 skuespillere og 20 musikere, men også de 1.600 sangglade publikummer.”

Kulturchef i Tivoli, Frederik Wiedemann, er ligeledes begejstret for konceptet:

“Det bliver første gang i Danmark, at vi opfordrer publikum til at synge med på en hel musical i den størrelse. Vi kender den betagende oplevelse, når hele Plænen synger med til Fredagsrock, og det samme fællesskab glæder vi os til med denne særlige udgave af ATLANTIS i Tivolis Koncertsal.”

Syng-med forestillingen er i salg nu og kan findes på https://atlantis-musical.dk.

Pris: 400kr. + gebyr (samme pris i hele salen).

Glæd dig også til ATLANTIS på cd og LP

I dag offentliggøres det også, at ATLANTIS får en helt ny indspilning med Stig Rossen, Kaya Brüel og alle de andre medvirkende fra 2021-opsætningen. Optagelserne er et mix af live og studieoptagelser og udkommer på dobbelt-cd og dobbelt-LP i løbet af 2022.

Siden den originale Atlantis highlight-cd udkom i 1990’erne har der været et massivt ønske fra ATLANTIS-fans om en komplet indspilning af alle sangene, som udgør mere end to timers musik. Dette ønske bliver nu opfyldt, og det bliver første gang nogensinde, at en dansk musical udgives i sin helhed.

Interesserede kan allerede nu skrive sig op på www.musicals.dk og få besked, når udgivelsen nærmer sig.

Den hidtil største opsætning af ATLANTIS

Opsætningen af ATLANTIS er den hidtil største med et stjernecast på scenen og et 20-personer stort liveorkester i orkestergraven. På rollelisten fører Stig Rossen an som skurken Jabbadoor, Kaya Brüel spiller kammerpigen Miranda, og Melodi Grand Prix-vinderen fra 2018 Jonas Rasmussen får det ærefulde hverv at synge hittet Morgen på Atlantis. Pernille Petersson, som var med i den oprindelige opsætning i rollen som prinsesse Adalena, spiller denne gang Salene. Derudover tæller castet bl.a. stortalentet Johanne Milland og Thomas Høj Falkenberg som det unge par Adalena og Silvan, Jakob Zethner som Kong Atlas samt Kim Hammelsvang som Zan-Zan og Annalouise Gomard som Livilla.

ATLANTIS iscenesættes af Thomas Agerholm, som tidligere har stået bag store succeser som bl.a. Shubidua – The Musical, Seebach og The Bodyguard The Musical. Forestillingen iscenesættes med et designhold fra Londons West End. Publikum kan se frem til Peter Spies’ musik i en ny og større orkestrering af Jesper Riis og Wolfgang Käfer.

Baggrunden for ATLANTIS

I 1993 havde musicalen ATLANTIS verdenspremiere for første gang den 12. august på Bellevue Teatret. Forestillingen kom til livs med musik af Peter Spies og tekst af Thomas Høg og Sune Svanekier. De havde forud for ATLANTIS alle arbejdet sammen i 1980’erne i diverse rockbands og kabaretgruppen Onkel Dum & Bananerne. ATLANTIS blev taget godt imod af anmeldere såvel som publikum og blev den første danske gennemkomponerede musical. Siden har mere end en kvart million danskere set forestillingen, og soundtracket har solgt til guldplade.

ATLANTIS havde premiere den 10. september i Tivolis Koncertsal, og den 28. september rykkede forestillingen til Musikhuset Aarhus, inden den nu fortsætter til Holstebro og Odense, hvorefter den vender tilbage til Tivoli.

 

 

Tidligere artikelSydfynsk Danseteater: Ti år og næsten voksen?
Næste artikelTOUR DE CHAMBRE kommer på Danmarksturné