Forestilling sætter fokus på døden, den dybe sorg og den store kærlighed

Døden, sorg, MY UNDYING LOVE, Aarhus, Andreas Constantinou
Foto: MY UNDYING LOVE. © Bora Bora – Dans og Visuelt Teater

Den 25. september får forestillingen MY UNDYING LOVE premiere på Bora Bora – Dans og Visuelt Teater i forbindelse med The GENDERHOUSE Queer Art Festival. Forestillingen af Andreas Constantinou sætter fokus på døden og den dybe sorg, der følger, når mennesker mister dem, de har kært.

Den universelle sorg 

Idéen til MY UNDYING LOVE opstod i 2013, da Andreas Constantinous eksmand pludselig fik en hjerneblødning og røg i koma på hospitalet. Her lå han i to uger, hvor Andreas sad ved hans side. Det dannede den første idé til værket med et kunstnerisk ønske om at genskabe den helt særlige oplevelse og følelse, det er at sidde på intensiv afdeling med en, du elsker, som ikke er ved bevidsthed og svæver et sted mellem levende og død.

I 2021 mistede Andreas Constantinou begge sine forældre. Andreas, som vidste, at hans mor var uhelbredeligt syg, besluttede sig for at optage et interview med hende, hvor de taler åbent sammen om døden. Resultatet udgør i dag kernen i den nye performanceinstallation MY UNDYING LOVE. 

”Selvom den kunstneriske vision udspringer af nogle meget personlige oplevelser, er døden jo noget, der kommer til os alle på et tidspunkt – og til alle dem, vi elsker. Alligevel føler jeg, det er noget, vi helst ikke taler om. Det føles meget tabubelagt og mit ønske er derfor, at MY UNDYING LOVE kan være med til at skabe et rum, der giver plads til det ellers lidt akavede tema” siger kunstnerisk leder Andreas Constantinou og fortsætter:

”Ved at lære at tale om døden, og gøre døden til en mere naturlig del af vores liv, som det jo faktisk ER, kan vi måske blive bedre til at tackle den og til at håndtere den store sorg, der følger med et tab af nogen, vi virkelig elsker.” 

360-grader video, lyd og følelsesmæssig involvering

Performanceinstallationen MY UNDYING LOVE er en helt særlig oplevelse, der adskiller sig fra den gængse oplevelse af at gå i teatret. 

Hver forestilling har kun plads til fem publikummer, der træder ind i en specialbygget installation mellem denne verden og den næste. Her bliver man en del af både lydtapet, 360-graders videopanoramaer, og man tager del i en håndgribelig, interaktiv og følelsesmæssigt involverende live art oplevelse:

MY UNDYING LOVE kan opleves 25. september – 2. oktober på Bora Bora – Dans og Visuelt Teater i forbindelse med The GENDERHOUSE Queer Arts Festival, der afholdes i Aarhus 24. september – 10. oktober 2021. 

Læs mere om stykket og køb din billet her

 

Previous articleEr vi alle på vej ud i en hypokondertilstand?
Next articleDen danske ballets største mester hyldes i ny forestilling