Forestillingen “Hjælp, vi er gift!” skildrer det giftige parforhold

Hjælp, vi er gift! Teater Katapult Trine Gadeberg Jan Svarrer Vase & Fuglsang
Foto: Hjælp, vi er gift! © Thomas Knoob

Hjælp, vi er gift! Sådan proklamerer skuespiller og sanger Trine Gadeberg sammen med makkeren musiker og komiker Jan Svarrer samt tekstforfattere Vase & Fuglsang i deres nye teaterstykke af samme navn.
Den 1. og 2. april indtager de scenen på Teater Katapult i Aarhus med det selvskrevne gæstestykke, hvor man som publikum kan opleve et satirisk take på selvhjælpsbølgen og samlivseksperterne, der altid er klar til at hjælpe, når parforholdet kuldsejler.


Parterapeuter med behov for parterapi

De to parterapeuter Anne-Lene og Torben Lydiksen har været gift i 32 år. Derudover turnerer de land og rige rundt med deres foredrag ”Hjælp, vi er gift!”. Her står de den ene aften efter den anden og kommenterer på parforholdet eller ægteskabet, og har altid et godt råd eller to i ærmet: er samlivet gået i stå, er de den tiltrængte benzin på trivialitetens spruttende motor.

Men alt er ikke lutter gammen for de selvbetitlede eksperter. Bilen er brudt sammen. De forkerte kufferter er medbragt på turnéen. Den voksne datter vil låne penge, og den ene anklager den anden for utroskab. Som forestillingen fortsætter slår parforholdet flere og flere sprækker, stressniveauet på scenen stiger og det bliver pludselig ikke publikums samliv der skal assisteres men snarere deres eget.

Revykrafter og Reumert-nominerede

Med HJÆLP, VI ER GIFT! får Teater Katapult besøg af en kvartet, der specielt har erfaring fra de danske revyer.
Blandt de største danske revyforfattere finder man århusianske Vase & Fuglsang. De har sammen lavet i omegnen af 30 stykker dramatik og 500 revynumre, og har været en fast del af Circusrevyen, hvor de har skrevet revysucceser for blandt andre Ulf Pilgaard.

Trine Gadeberg har her høstet anerkendelse på revyscenen i form af priser som ”Årets Dirch” og ”Årets Tekstforfatter”. Hun har endvidere tidligere besiddet roller i musicalklassikere som ”Les Miserables” og ”The Sound of Music” samt mere komiske stykker som ”Monty Pythons Spamalot”.

Jan Svarrer er en af dansk komiks bagmænd. Her har han i sine tidligere forestillinger specielt dygtiggjort sig inden for kropskomik og deadpan-humor. Som dramatiker deltog han i 2020 i Elvis-forestillingen ”Viva Las Vegas” på Randers Teater, der modtog en Reumert-nominering.

HJÆLP, VI ER GIFT! løber den 1. og 2. aprilTeater Katapult i Aarhus. Læs mere om forestillingen og køb billet her.

Previous articleMITRIDATE: Et værk skrevet af en teenager
Next articleSanselig magi i kuldsort mørke