Foto: Tim Easton, Megin Zondervan m.fl. ©.

Papkasser, samlevejledninger og umbraco-nøgler møder jonglering, reb og djævlespil i nycirkusforestillingen THREE MEN FROM THE NORTH af gruppen The Nordic Council. Forestillingen kan ses den 4. og 5. marts på DYNAMO, og som pop up forestilling i IKEA Odense den 25. februar.

Det er sjældent, at teaterforestillinger kommer med en advarsel, men det gør THE MEN FROM THE NORTH: Akavethed kan forekomme!

THREE MEN FROM THE NORTH er en forestilling uden filter – en forestilling, der skærer ind til benet med en finsk humor, svensk selvbevidsthed og et strejf af islandsk finurlighed. Om en hård dags arbejde, rutiner, kaffe og strikket uldtøj. De tre artister fra hhv. Finland, Sverige og Island har skabt en forestilling om den nordiske mand i en nycirkusforestilling gennemsyret af tradition og nostalgi.

Forestillinger om den nordiske mand

Vi har alle en klar forestilling i Norden om at, vi på trods af vores ligheder, er forskellige fra nabolandene. De forskellige forestillinger om landene og relationerne mellem dem er udgangspunktet for THREE MEN FROM THE NORTH. Alt sammen til livemusik med accordion og masser af cirkus.

På scenen er en mand fra Island, en mand fra Finland og en mand fra Sverige. Med fysisk performance og underspillet humor udforsker og udstiller de vores fordomme om de andre nordiske lande, og om hvad det vil sige at være mand.

Hvem bestemmer, hvor skabet skal stå?

THREE MEN FROM THE NORTH dykker ned i forestillinger om maskulinitet og forskellige former for maskulinitet. Møbler fra IKEA danner rammen om en forhandling af kønnene, ligesom IKEA’s butikker hver dag er scene for forhandlinger mellem tusinder af par hver dag.

Hvem bestemmer hvor skabet skal stå, hvem skal samle møblerne, og samler en rigtig mand IKEA-møbler uden at kigge i brugsanvisningen?

Dynamo after Dark-talk

I forbindelse med forestillingen arrangeres en DYNAMO AFTER DARK-talk efter forestillingen fredag 4. marts, hvor der dykkes ned i begrebet ”rigtige mænd”. Så tag din træmand af en far eller tavse husbond eller en helt tredje med til en aften med cirkus og status på den moderne mand anno 2022. Det er efter forestillingen, og der er gratis adgang med billet til THREE MEN FROM THE NORTH.

På scenen kan man opleve Merri Heikkilä, Jakob Jacobsson & Bjarni Árnason.

Forestillingen kan opleves på DYNAMO den 4. og 5. marts og i IKEA Odense den 25. februar.
Læs mere og køb din billet her.

Tidligere artikelDanseshow om Kinas storhedstid besøger Aalborg
Næste artikelDansk Danseteater præsenterer succesforestillingen om havets væsener på Teater Republique