Fra hele verden til Opera Hedeland

FOTO fra forestillingen Lucia de Lammermoore © Lina Johnson

Vestegnens opera, Opera Hedeland, tiltrækker publikum fra hele Danmark og store dele af verden, men de fleste gæster kommer fra Høje-Taastrup Kommune viser en ny opgørelse fra operaen.

Opera og klassisk musik er måske ikke, hvad flertallet forbinder med Høje-Taastrup Kommune. Men den opfattelse skal måske revideres. I hvert fald var Høje-Taastrup kommune i år topscorer i billetsalget til Opera Hedeland med 945 solgte billetter efterforfulgt af Roskilde Kommune med 676 og Greve Kommune med 439 solgte billetter. Med tanke på befolkningstallet i de tre kommuner er andelen i Roskilde og Greve nogenlunde lige, mens Høje Taastrup er overrepræsenteret.

”En del af det kan formentlig tilskrives placeringen i Høje Taastrup Kommune, som måske også påvirker den mentale placering hos borgerne hér. Men transportmæssigt er der stort set ikke forskel på de tre kommuner i forhold til at komme til Hedeland Naturpark, hvor Opera Hedelands amfiscene ligger”, siger operachef hos Opera Hedeland, Claus Lynge om tallene.

Fra Hong Kong til Hedeland
Det er ikke kun folk i nærheden, der besøger vestegnens klassiske perle. Der er solgt billetter i 31 forskellige byer rundt omkring i verden. Heraf flest i nabolandet Sverige og dernæst Tyskland og Schweitz. Også mere eksotiske egne er som Hong Kong, Grønland og Nord- og Sydamerika er repræsenteret. I alt tre procent af salget går til udenlandske gæster.

I år blev der solgt i alt 5.700 billetter til forestillingerne i Opera Hedeland, mens 450 overværede generalprøven. 600 børn besøgte teatret i forbindelse med en børneforestilling i foråret.
I 2019 opføres den meget kendte og populære opera Carmen, som er den hurtigst sælgende titel i Opera Hedelands historie

Du kan læse mere om Opera Hedeland på operahedeland.dk.

Previous articleRanders EgnsTeater laver juleforestilling til hjertet
Next articleGlitter, glamour og hofteholdere: Ny burlesqueklub i København