Fra London til København: Musicalsuccesen MISS SAIGON kommer til Det Ny Teater

Foto: Det Ny Teater

Den verdensomspændende musicalsucces MISS SAIGON opføres på Det Ny Teater næste år i en ny spektakulær og overvældende produktion med stort cast og orkester. Den episke kærlighedshistorie får premiere den 9. februar 2023.

En moderne klassiker i grandios produktion

MISS SAIGON er en moderne klassiker skabt af ophavsmændene til Les Misérables – et af musicalhistoriens hovedværker med en gribende historie og en perlerække af uforglemmelige sange. MISS SAIGON er en af de fire megamusicals fra West End i London, der sammen med Cats, Les Misérables og The Phantom of the Opera kaldes The Big 4. Forestillinger, der sprængte alle rammer og blev globale gigantsucceser. Det er første gang Det Ny Teater producerer MISS SAIGON. De andre 4 megamusicals har Det Ny Teater tidligere produceret med stor succes.

En storladen kærlighedsfortælling

MISS SAIGON begynder i Saigon (nu Ho Chi Minh) i 1975 få dage før enden på Vietnamkrigen. Den amerikanske soldat Chris og den vietnamesiske barpige Kim bliver stormende forelskede i hinanden. Ikke længe efter falder Saigon, og de amerikanske tropper evakueres. Krigens kaos skiller de to elskere ad, men skæbnen synes at have bundet dem sammen. En episk kærlighedshistorie – hjertegribende og dramatisk.

Kreativt team fra nær og fjern

Foruden en række af Danmarks bedste musicalperformere har Det Ny Teater samlet et stort internationalt cast af skuespillere, sangere og dansere fra Sverige, Norge, England, Tyskland og Filippinerne. Forestillingen opføres på dansk.
MISS SAIGON instrueres af Lisa Kent, der har instrueret en række af Det Ny Teaters største succeser gennem de seneste 20 år, bl.a. The Producers, Beauty and the Beast og senest Waitress. Paul Farnsworth står for at skabe forestillingens omfattende scenografi og mange kostumer, og Per Engstrøm har ansvaret for den musikalske indstudering.  

MISS SAIGON har premiere d. 9. februar 2023 på Det Ny Teater.

Previous articleCPH Stage: Her er åbningsforestillingen
Next articleHer er de nominerede til Årets Reumert 2022