Fredericia Teater konkurs – uvished om Shu-bi-dua musicals skæbne

Shu-Bi-Dua - The Musical 2.0 - skulle have spillet på Fredericia Teater, der nu er erklæret konkurs. Foto: Søren Malmose.

Fredericia Teater er gået konkurs. Direktør Søren Møller har opsagt sin stilling. Og den store Shu-bi-dua musical version 2.0 – som billetsalget p.t. er sat i bero til på grund af Corona situationen – kommer ikke til at spille på teatret.

Det er den triste konklusion for teatrets medarbejdere, byens kulturliv – og alle de, der havde glædet sig til at synge med på Shubbernes hits i musicalen, når Corona-situationen engang måtte være kommet under kontrol.

Ligesom det er tilfældet for mange andre teatre rundt om i landet, har Corona-situationen medført aflysninger af Fredericia Teaters fremtidige forestillinger.

Musicalen Shu-bi-dua 2.0 skulle således have haft premiere den 20. marts 2020 i Fredericia. Som følge af pandemien sker det bare ikke. Da det stadig er uvist hvornår der igen kan spilles forestillinger på Fredericia Teater betyder det væsentligt færre indtægter til Fredericia Teater i resten af året.

Svigtende salg gav to-cifret millionunderskud

Fredericia Teater var udsat for et svigtende billetsalg i København på forestillingerne Prinsen af Egypten og Disneys Musical Tarzan i løbet af 2019. Det førte til et to-cifret millionunderskud, idet manglende billetindtægter direkte påvirker underskuddet.

Fredericia Teater
Søren Møller, Fredericia Teaters direktør, har opsagt sin stilling. Foto: Søren Malmose.

Siden da er der konstateret et merforbrug i forhold til budget på markedsføring, som ikke var bestyrelsesgodkendt. Som en konsekvens heraf har teaterchef Søren Møller nu opsagt sin stilling.

De seneste uger har bestyrelsen arbejdet på højtryk for at redde teatret, men uden held. Derfor meddelte bestyrelsen, at teatret er konkurs, og at der ikke vil blive opført flere forestillinger.

Nu er spørgsmålet så hvad der kommer til at ske med Shu-bi-dua koncerten, og de billetter, som allerede var solgt til den?

“Vi ved det desværre ikke. Det er nu overgået til kurator”, siger Gitte Lillelund Bech, der er bestyrelsesformand i Fredericia Teater, i en mail til Teaternyheder.dk

 

 

Previous articleNyd scenekunst, kunst og kultur fra sofaen: Se med her!
Next articleFølg Mungo Parks Anna Malzer lave Britta Nielsen forestilling på DR2