Fredericia Teater offentliggør det hidtil største program for næste sæson

Aldrig har Fredericia Teater haft mere på programmet: Udover at kunne præsentere og forlænge næste års verdenspremiere på SHE LOVES YOU, som spiller på både Det Kongelige Teaters Gamle Scene i København og på Fredericia Teater, er teatret også klar med yderligere en perlerække af nyheder: Den Tony-vindende musical-succes BROERNE I MADISON COUNTY og familieeventyret A HEROS TALE får verdenspremiere i Fredericia, Disneys Musical TARZAN forlænger spilleperioden i Falkonersalen i København, og så er det sidste chance for at opleve storsuccessen Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – til tiders bedst anmeldte musical – når forestillingen forlænges for sidste gang i Fredericia.

Den får ikke for lidt, når Fredericia Teater i dag kan offenliggøre hele 11 nyheder til repertoiret for den kommende sæson 2020-2021.

Fredericia Teater kan først og fremmest åbne dørene for verdenspremieren på musicalen SHE LOVES YOU, efter den blev udskudt fra sidste sæson. Samtidig forlænger Fredericia Teater den længe ventede forestilling en uge på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i København og en uge på Fredericia Teater. SHE LOVES YOU er baseret på Lennon/McCartneys sangkatalog fra Beatles-årene i 1960’erne – en musical produceret i samarbejde med Maestro Productions. Forestillingen designes af hele det prisbelønnede hold bag Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME og har blandt andet Maria Lucia og Emil Birk Hartmann i hovedrollerne. SHE LOVES YOU har premiere den 19. juni 2020 på Gamle Scene på det Kongelige Teater, hvorefter opsætningen opføres på Fredericia Teater fra den 9. oktober 2020.

Disneys Musical TARZAN forlænger

Når Tarzan skal svinge sig i Falkoner Salens lianer i København fra den 29. november, kan publikum glæde sig til at opleve Disneys Musical TARZAN helt ind til den 5. januar. Forestillingen forlænger spilleperioden i to uger, så publikum kan se eller gense den imponerende scenografi og lytte til Phil Collins’ velkendte sange fra tegnefilmens Grammy-hædrede soundtrack inklusiv Oscar- og Golden Globe-hittet ”You’ll Be in My Heart” (DK: ”Du’ Mit Hjerteslag”). Musicalen havde premiere på Fredericia Teater i 2018 og har indtil videre solgt mere end 160.000 billetter. Disneys Musical TARZAN er baseret på Chris Buck og Kevin Limas tegnefilmsfortolkning af Edgar Rice Burroughs klassiker om menneskebarnet Tarzan, der vokser op blandt gorillaerne i den vestafrikanske regnskov. Forestillingen vandt dette års Reumert for bedste musical!

Af andre forestillinger, der forlænges, kan Fredericia Teater offentliggøre, at Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME, som nu har spillet for over 200.000 publikummer, forlænges for sidste gang i Fredericia. Forestillingen spiller nu frem til den 15. december 2019.

Desuden får originalproduktionen SHU-BI-DUA en tur til på teateret – nu i en visuelt opgraderet udgave. SHU-BI-DUA hylder den danske pop-rock-gruppes musikkatalog og finurlige tekster. Forestillingen får premiere den 20. marts 2020 i Fredericia og kan nu opleves indtil den 19. april 2020.

BROERNE I MADISON COUNTY

En af sæsonens særlige afsløringer er musicalen BROERNE I MADISON COUNTY. Det romantiske drama af en anden verden er mest kendt fra filmudgaven fra 1995, instrueret af Clint Eastwood og med Clint selv og Meryl Streep i hovedrollerne. I Fredericia Teaters produktion vil det være musical-stjernerne Bjørg Gamst og Lars Mølsted, der også privat danner par, som indtager hovedrollerne, når den Tony-vindende musik, skrevet af Jason Robert Brown, manden bag en af teatrets tidligere musical-successer THE LAST FIVE YEARSskal opføres. Forestillingen kan opleves i Fredericia Teaters LIP-sal til næste efterår, fra den 11. september 2020.

Endnu mere på programmet

I forbindelse med offentliggørelsen af næste års store forestillinger, SHE LOVES YOU og BROERNE I MADISON COUNTY, kan Fredericia Teater samtidig løfte sløret for endnu mere af den kommende sæson.

Fredericia Teater kan den 17. april 2020 præsentere verdenspremieren på den dansk-amerikanske produktion, musicalen A HERO’S TALE. A HERO’S TALE er en original og fantasifuld fortælling for hele familien, der bringer tonen fra Fredericia Teaters store eventyrforestillinger ind i LIP-salens intime rammer. En storslået, episk musical i lommeformat. Musikken er skrevet af Arthur Lafrentz Bacon, hvis melodier før har kunnet opleves i forestillingen Bleeding Love (2015), mens manuskriptet er skrevet af Mads Æbeløe Nielsen, der også stod bag SHU-BI-DUA, SEEBACH, ESAURA og A MIDSUMMER NIGHT’S STEAM. Mads Æbeløe co-writer manuskriptet med Broadway skuespiller og dramatiker Randy Blair. Forestillingen instrueres af John Simpkins.

Der er også et hav af musikalske oplevelser på programmet, når Frederica Teater inviterer på koncertrækken DE FASTE SYNGER. DE FASTE SYNGER er et koncept, hvor de faste skuespillere på teatret dedikerer en hel aften til en komponist eller tekstforfatter. Foråret byder på koncerter med musik af Rodgers & Hammerstein og Elton John. Men publikum kan i den kommende sæson også glæde sig til to aftener i selskab med Cole Porters og Steven Schwartz’ vidunderlige musik. Steven Schwartz er tekstforfatter på blandt andet Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME og komponist og tekstforfatter på Broadway-hittet WICKED og Cole Porter, en af musicalgenrens største komponister, står bag klassikere som ”Anything Goes”, “My Heart Belongs To Daddy” og “I Get A Kick Out Of You”.

Næste års traditionstro julekoncert er A MUSICAL X-MAS IV – RATED P FOR PUPPETS. Det er den fjerde julekoncert i rækken og har i år undertitlen RATED P FOR PUPPETS – hvad det mon betyder, er op til publikum at gætte…

Frederica Teater fejrer og teaterchefen fejrer 10 års jubilæum

Sidst men ikke mindst, har Fredericia Teater og Fredericia Teaters direktør Søren Møller i den kommende sæson sit 10 års jubilæum med sin nye profil. I de forløbne 10 år har Fredercia Teater haft mere end 1 million publikummer til en perlerække af store successer, og nu er der muligheder for at opleve highlights i en stor jubilæumsgallakoncert. Koncerten hedder DU HAR ALDRIG HAFT EN VEN SOM … OS – 10 ÅR MED HELE DANMARKS MUSICALTEATER og vil spille på Fredercia Teater fra den 25. marts 2021.

Glæde på teatret

Udsigten til en sæson med mere på programmet end nogensinde, skaber henrykkelse hos Teaterchef Søren Møller. Han udtaler:

”Fra 1. januar 2020 får Fredericia Teater ny status, med nationale forpligtigelser inden for musicalgenren. Den kommende sæson understreger med al tydelighed at vi er blevet Hele Danmarks Musicalteater, og jeg glæder mig helt vildt til, og over, at vi skaber oplevelser i særklasse til danskere i hundredetusindvis. Det er jeg super stolt over!”

Billetter til de fem nye forestillinger og de fem nye ekstraforestillinger både i København og i Fredericia kan købes fra i dag torsdag den 21. november kl. 11.30 via www.fredericiateater.dk.

Se med direkte i videoen øverst i artiklen, hvor Fredericia Teater løfter sløret for næste sæson.

Fredericia Teater løfter sløret for sæson 20/21. Foto: Fredericia Teater.
Previous articleLivskraften genvindes i den musikalske forestilling PIGEN UNDER VANDET
Next articleBora Bora får sydkoreansk dansebesøg i ROK IN DK