Fredericia Teater som Danmarks mest ambitiøse kulturinstitution

Fredericia Teater
Søren Møller, Fredericia Teaters direktør, har opsagt sin stilling. Foto: Søren Malmose.

Gennem de senere par år har Fredericia Teater skruet op for sine ambitioner inden for bæredygtighed. I 2017 besluttede Søren Møller, at teatret skulle prioritere bæredygtighed gennem alle sine indkøb, og i 2018 modtog teatret Klimakysset for at bruge vindstrøm.

Nu skruer teatret yderligere op for ambitionsniveauet ved at gå efter at blive Danmarks mest ambitiøse kulturinstitution fra og med københavnerpremieren på Disneys musical TARZAN. Her vil teatret købe kvoter, som garanterer, at forestillingens strømforbrug vil være udelukkende bæredygtig energi. Dette vil fremover være almindelig praksis for alle teatrets forestillinger.

Kompensation for flyrejser

Ud over et bæredygtigt strømforbrug vil Fredericia Teater desuden CO2-kompensere alle forretningsrejser med fly og samtidig undersøge mulighederne for, hvordan man fremover kan kompensere for teatrets samlede klimaaftryk. Det skal bl.a. ske i et nyt bæredygtighedsudvalg, som ud over teatrets klimaaftryk også skal arbejde på, hvordan teatret i det daglige kan blive mere bæredygtigt – både miljømæssigt, økonomisk og socialt.

”Vi har truffet beslutningen, fordi vi mener, at kulturlivet har alle muligheder for at danne frivillig fortrop i den grønne omstilling. Kulturbranchen har generelt ikke ry for at være de største miljøsyndere, men ikke desto mindre er det afgørende, at vi tager medansvar og inspirerer resten af samfundet med gode eksempler på, hvordan man kan gribe klimaforandringerne an. Vi bør have et ligeså stærkt ønske om at sadle klimamæssigt om som de brancher, der af forskellige årsager sviner mere, end vi gør. For enhver bevægelse starter med en bevægelse – og vi kan alle gøre en forskel”, siger teaterchef Søren Møller.

Om Fredericia Teater

Fredericia Teater er i dag blandt landets største musicalproducenter med et nationalt og internationalt omdømme. Teatret har fokus på både udvikling af nye værker og et godt samarbejde med Den Danske Scenekunstskole i Musicalakademiet Fredericia om fremtidens talenter.

Læs mere om teatret her.

Previous articleOscarnomineret drama får premiere på de skrå brædder
Next articleUdstillingsstedet Overgaden rykker ind på Sort/Hvid