FYRTØJET vender tilbage til Pantomimeteatret

FYRTØJET
Foto: Tivoli

H.C. Andersens berømte eventyr FYRTØJET, der i 2007 blev omsat til en balletforestilling på Pantomimeteatret i Tivoli, vender nu tilbage til den berømte scene i forlystelseshaven. Og endnu en gang er det H.K.H. Dronning Margrethe, der har stået bag scenografien. En scenografi der forvandler Pantomimeteatret til et univers fyldt af mystik, romantik og finurlighed, og hvor soldaten danser ud på eventyr til tonerne af James Prices musik kreeret specielt til lejligheden. Repremieren finder sted den 19. juni 2021.

Et forunderligt univers

I eventyret drager den unge soldat ud på en lang og farlig rejse for at finde et fyrtøj, og i opsætningen på Pantomimeteateret bliver publikum kastet midt ind i handlingen og får lov at møde den ækle heks og hundene med de store øjne. Repremierens koreografi står Dinna Bjørn bag, og der bliver derfor endnu engang sørget for, at de medvirkende dansere fra Tivoli Balletteater, samt børn fra Tivoli Balletskole underholder publikum med lette trin, imponerende løft og yndefulde bevægelser til James Prices musik komponeret specielt til balletten.

Balletchef for Pantomimeteatret Peter Bo Bendixen glæder sig til atter at se FYRTØJET på Pantomimeteatrets scene.

”FYRTØJET kan noget helt særligt; den vækker såvel gys som smil for både børn og voksne. Der sker så meget på scenen, og jeg synes det er et aldeles forunderligt univers, som det kreative trekløver med Dronning Margrethe, Dinna Bjørn og James Price har fået skabt. Jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at denne eventyrfortælling skulle vises for publikum i Tivoli igen,” udtaler balletchefen.

Kongelig scenografi

H.K.H. Dronning Margrethe har egenhændigt stået for scenografien. Første gang Tivolis gæster kunne opleve FYRTØJET spille på Pantomimeteatret var i 2007, da forestillingen blev skabt specielt til teatret i samarbejde med Dronningen, og det er dette arbejde, der endnu en gang vil være en del af genopsætningen af forestillingen. Det er Dronning Margretes ottende eventyropsætning i Tivoli – udover FYRTØJET har hun nemlig stået for Kærlighed i skarnkassen, Tommelise, Svinedrengen, Tinsoldaten, Askepot, Nøddeknækkeren og senest Snedronningen, der også bliver genopsat for anden gang til december med Dronningens hjælp.

”Man er jo betroet et ansvar og så gør man sit allerbedste, ikke mindst af hensyn til de dansere, der skal arbejde i ens kostumer. Man kan slå en hvilken som helst streg på et stykke papir, næsten, men at få kostumerne til at leve på scenen, det er jo ikke mindst de dygtige kostumierer, der står for det at få det til at leve på scenen. Det er så vanvittigt spændende at se,” fortæller H.K.H. Dronning Margrethe til TV2 om forestillingen.

Læs mere om forestillingen her.

Previous articlePerformancescenen Warehouse9 flytter efter 14 år i Kødbyen
Next articleDR Big Band og Muskelsvindfonden præsenterer Cirkus Summarum