Juni måned står i dansens tegn

Dansehallern
FOTO: Dansehallerne. ©Mikkelsen Arkitekter

Grib en god ven under armen og gå på opdagelse i sommerens danseforestillinger under åben himmel. Vesterbro kan til juni opleves med helt nye øjne i vandreforestillingen Somatography ned langs Sønder Boulevard; canadiske Compagnie Marie Chouinard indtager Bellahøj Friluftsscene i den lyse sommeraften; og fem blækspruttelignende væsner viser sig i byrummet, når fremtidsfiktion og synkopation forenes i en forestilling om kolonihistorie og menneskelige kropsligheder.

Somatography 

7.-9. og 12. juni 2022 / Sønder Boulevard

Vær med til at omskrive det offentlige rum, når dansen guider publikum ned ad Sønder Boulevard på Vesterbro i begyndelsen af juni. Koreograferne Kalliopi Siganou og Karin Bergman står bag værket Somatography, som finder sted mellem det virkelige og det forestillede, og som tænker over og legemsligører forslag til et fremtidigt offentlige rum. Publikum får til forestillingen et kort – et værktøj der viser en bestemt version af verden – hvorved man inviteres til at navigere gennem en formet virkelighed af det offentlige rum. Somatography åbner dermed for publikums egne sanser og tolkninger af omgivelserne og inviterer dem til at reflektere videre over egne ruter og mønstre.

The Syncopators 

4. juni 2022 / Solbjerg Plads
5. juni 2022 / Hovedbanegården

I mødet mellem det menneskelige og det fremmede undersøger den norske koreograf Ingri Fiksdal i samarbejde med The Syncopators, hvordan kroppe og bevægelse kan udvikle sig i fremtiden. Jazzdans kombineres med spekulativ fremtidsfiktion og flirter med afvigelser af forventede, rytmiske mønstre i musik såvel som dans. 

Med The Syncopators forsøger Ingri Fiksdal at problematisere de konceptuelle grænser ved dans som kunst og disse grænsers tætte sammenhæng med kolonihistorien.

Radical Vitality 

6.-7. Juni 2022 / Bellahøj Friluftsscene

Det er en once-in-a-lifetime-opportunity når Marie Chouinard og hendes prisbelønnede Compagnie Marie Chouinard lægger vejen forbi København med forestillingen Radical Vitality. 

Marie Chouinard har været etableret danser og koreograf siden hendes første værk så dagens lys i 1978, og fra da har hun skabt mere end 50 forestillinger, der både indebærer solo- og gruppeoptræden. I 1990 grundlagde hun sit eget kompagni, Compagnie Marie Chouinard, og med netop dette kompagni viser hun til juni Radical Vitality for første gang i København nogensinde.

Læs mere, reserver plads og køb billet her.

Previous articleEt dramatisk marathon
Next articleRottefælden: Svendborg Sommerrevy er klar til ny sæson