Går PLATT-FORM for langt i deres nyeste show?

Foto: Ulrik Jantzen

Kan man gøre grin med de emner, som fylder allermest i vores samfund lige nu? Måske. Satiregruppen PLATT-FORM, bestående af skuespillerne Laus Høybye, Mille Lehfeldt og Jakob Fauerby, går lige til grænsen og måske lidt over, når de d. 8. september inviterer til deres nyeste show ER VI GÅET FOR LANGT? i Glassalen i Tivoli. Her giver de deres satiriske bud på, hvordan vi håndterer alt fra inflation og rentehop til krigen i Ukraine.

Musikalsk satire

Efterhånden fylder mange alvorlige emner i danskernes hverdag. Og det er de emner, som PLATT-FORM tager op og laver en satiriske kommentar på, når de går på scenen til deres nyeste show. Alle dagligdagens emner tages op med humoristiske undertoner.

”PLATT-FORM er musikalsk satire, som vi håber, at folk kommer til at tisse en lille smule i bukserne af grin af. Man kan forvente en masse god musik, en masse ørehængere og så kan man forvente at blive taget under kærlig behandling. Der er nok ikke nogen, der kan vide sig helt sikre for ikke at blive ramt af vores små svirps. Vi skyder både lidt op og ned og til højre og venstre, og laver grin med alt det vi synes, der foregår i vores samfund lige nu. Så det er alt fra inflation, til klima, til kønsroller og til nærighed,” siger PLATT-FORM selv.

Med numre og sange som Det SÅ fint, Du kan Mobilepay mig senere og Mao Zeding Zedong sætter de fokus på de emner, der fylder i samfundet, på sociale medier og på Christiansborg. Deres nummer Rentehop, giver i ægte dance-pop stil et underfundigt take på et af de emner, vi taler allermest om lige nu, nemlig den stigende inflation i samfundet.

Lige til grænsen

Når man laver satire, skal man være grænsesøgende. I hvert fald når man spørger PLATT-FORM:

”Vi ved ikke helt om, vi går over grænsen, for vi har ikke haft publikum på endnu, men vi tror i hvert fald, at vi går til grænsen. Det er rigtig, rigtig vigtigt, når man laver satire, at man søger grænserne for, hvad man egentlig kan sige, og hvad man kan gøre grin med. For det er dødsens nødvendigt, hvis det skal virke, at man går derhen, hvor man tænker ”Okay, dertil og ikke længere”. Men det med at gå for langt over grænserne, det synes de færreste jo er morsomt. Så det vil vi forsøge at lade være med, men vi håber, vi går lidt for langt.”

Showet varmer op til et kommende folketingsvalg ved at prikke til publikums grænser omkring hverdagens store emner. Hvor det ender ved man aldrig, når det er PLATT-FORM, der går på scenen.

Om PLATT-FORM:  

Den musikalske satiretrio PLATT-Form fik sit gennembrud i 2012, da Mille Lehfeldt, Jakob Fauerby og Laus Høybye optrådte til ’Late Night’ på Nørrebro Teater. Året efter gik de på scenen med det anmelderroste og Reumert-nominerede show ’Har du set min nissehue, mor’, som blev kaldt for ’Århundredets morsomste krybbespil’.

Det har ført dem til faste udsendelser på P1, værtsroller ved Bodil- og Reumertprisuddelinger og to udsolgte shows på Bellevue og Betty Nansen Teater. 

ER VI GÅET FOR LANGT? spiller i Glassalen i Tivoli i perioden 8.-25. september 2022. Læs mere og køb billetter HER.

Previous articleLøsrivelsen: En fremtidsforestilling om Rigsfællesskabets sidste dag
Next articleAustralsk nycirkus blæser på alt fra tyngdelov til kønsstereotyper