Gadefestival Street Cut
Foto: Lu Arroyo

Nu kan du og familien glæde dig til tre intense festivaldage i Næstved, når Gadeteaterfestivalen Street Cut vender tilbage den 12.-14. august. Forbered jer på en lang række gratis oplevelser på gader og stræder – ikke mindst på festivalpladsen på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Mød fx en af verdens mest raffinerede marionetdukker, oplev byrum gennem dans og se et køkken eksplodere.

Et helt unikt kulturtilbud

Tager man et kig på festivalprogrammet, falder det internationale bidrag hurtigt i øjnene; teatertrupper og –kompagnier fra både, Makedonien, Italien, Spanien, Frankrig, Catalonien og Portugal. Side om side med de udenlandske kunstnere får festivalen også besøg af nogle af Danmarks dygtigste dansere, performere, cirkusartister og skuespillere.

Arrangørerne bag festivalen er Grønnegades Kaserne Kulturcenter og Næstveds egnsteater Dansk Rakkerpak & Faster Cool. Sammen har de skabt et helt unikt kulturtilbud i Næstved.

Det er et match made in heaven,” fortæller Niels Peter Kløft, der er en del af den kunstneriske ledelse hos egnsteatret, og uddyber;

Samarbejdet der er opstået mellem vores to institutioner, er virkelig stærkt, og det synes jeg er tydeligt når man ser programmet, og især når festivalen rent faktisk løber af stablen.

Ja, det kræver et vist benarbejde at stable sådan en festival på benene,” fortæller leder af kulturcentret, John Nørbjerg, og fortsætter:

Straks efter én festival er overstået starter arbejdet med at planlægge, booke teatre, arrangere transport, catering, overnatning, at udbrede kendskabet til festivalen og alt det der skal til for at afvikle en festival året efter“.

Benarbejdet har givet pote. Gadeteaterfestivalen præsenterer derfor flere anderledes forestillinger som franske La Cuisinère af Cie Tout En Vrac, hvor der både er ild, røg og eksplosioner i køkkenet, danske perler som Cikaros og Kimones hyldest til den klassiske københavnerbænk i “Bænken” samt byrumsudforskningen, du kan opleve i Krapüls “Ved siden af”.

Foto: Pressefoto

Festivalåbning, teatralsk musikevent og morgendiskotek

Festivalen starter med de første forestillinger fredag eftermiddag. Om aftenen bliver der sat spot på Dråben på Kvægtorvet, hvor den officielle åbning af festivalen finder sted. Her vil formand for kultur og idrætsudvalget i Næstved Kommune, Andreas Pourkamali, holde åbningstalen inden publikum kan nyde synet af egnsteatrets nyeste forestilling; ”Grænsen”. Forestillingen byder på teater i vanlig Dansk Rakkerpak-stil, hvor der er fuld fart på komikken, men samtidig plads til alvor og eftertænksomhed.

Lørdag aften spiller det internationale kunstnerkollektiv Ikarus Stage Art deres teatralske musikforestilling “Ekkoer af Fejring”. Den hypermusikalske gruppe skaber et magisk univers omkring sig, og når forestillingen er ovre, fortsætter kollektivet med at spille. Det er nu tid til dansefest med publikum.

Den eksperimentelle legeplads, der også tidligere har været at finde til Street Cut, vender igen tilbage på festivalpladsen på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. De skulpturelle installationer er sammensat af skrald og overflødige dingenoter, som det catalanske kunstnerkollektiv Quixot de 8 har sammensat, for at udfordre publikums balance, rumlige forståelse og fysik.

Faster Cool sørger endeligt for at alle festivalgæster vågner igen, når hun søndag formiddag fyrer den af med Morgendiskotek på festivalpladsen. Det betyder gadedans og lykke på dåse, så du får den bedste start på dagen, med de bedste dansehits, fællesskab, overraskelser og højt humør.

Se programmet med alle forestillinger og events på www.streetcutfestival.dk og sæt kryds i kalenderen den 12., 13. og 14. august.

Tidligere artikelOPGANG2: 50 år med fokus på kunst, kultur og mennesker
Næste artikelBora Bora ansætter ny teaterchef