Gæstespil på Det Kongelige Teater: ET SKÆBNESVANGERT MØDE MELLEM BOHR OG HEISENBERG

Foto: Emilia Therese

Fra d.1 til d.3 december kan du opleve Jens Jørn Spottag, Karen-Lise Mynster og Mikkel Arndt i et intenst kammerspil om atombomben, når de gæstespiller deres forestilling KØBENHAVNDet Kongelige Teater. Her danner et skæbnesvangert møde mellem Bohr og Heisenberg grobund for dette intense kammerspil om venskab og videnskab, fysik og politik, ansvar og skyld.

Om forestillingen

Under besættelsen, i efteråret 1941, opsøgte den tyske atomforsker og leder af nazisternes atomenergi-projekt Werner Heisenberg sin kollega og gamle ven Niels Bohr og dennes hustru Margrethe i København. Heisenberg og Bohr havde allerede i 1920’erne arbejdet tæt sammen i deres fælles forskning og i gensidig fascination.

Baseret på disse historiske begivenheder lader den store, britiske dramatiker Michael Frayn de tre mødes igen efter døden, med spørgsmålene: Hvad skete der den aften hos Bohr i 1941? Hvorfor kom Heisenberg? Ville han lokke informationer ud af Bohr? Hvori bestod deres indviklede, nærmest far-søn-relation? Er det overhovedet muligt at nærme sig sandheden om dette skæbnesvangre møde?

Den Reumertvindende instruktør Anja Behrens griber fat om og iscenesætter Michael Frayns eksistentielle drama om fysik og menneskelige ambitioner. Alle disse uopklarede spørgsmål, der opstod med det skæbnesvangre møde mellem Bohr og Heisenberg, løber som en dramatisk motor i et fascinerende verdensdrama. For bag de tre afdøde, i krigens ubarmhjertige skygge, ligger detoneringen af atombomben.

100-året for Niels Bohrs Nobelpris

2022 er 100-året for Niels Bohrs modtagelse af Nobelprisen i fysik for “sine fortjenester inden for undersøgelsen af atomernes struktur og den stråling, der udgår fra dem”. Derfor står Niels Bohr Instituttet bag initiativet for år 2022, som nationalt videnskabsår. Det sker i forbindelse med FN’s udnævnelse til det årlige ”International Year of Basic Sciences for Development”.

Forestillingen KØBENHAVN gæstespiller på Det Kongelige Teater fra d.1 december til og med d.3 december.

Køb dine billetter til forestillingen her.

Previous articleFire musicalstjerner castet til den danske opsætning af JERSEY BOYS
Next articleSøren bruger sig selv som værktøj og sin stemme som instrument