Gammelt “lort” danner ramme om ny forestilling

Dit lort mit show
Dit Lort Mit Show. Foto: Karoline Lieberkind

En brudekjole lavet i Kina, orange fliser og et jagttrofæ. Alt kan findes på Gul og Gratis eller Den Blå Avis, men hvad er historierne bag alt det ”lort”?

Teater Nordkrafts skuespillere har i november og december 2019 rejst rundt i Aalborg Kommune for at indsamle de gode fortællinger om genbrugsguld i Nordjylland. Det har resulteret i forestillingen Dit Lort Mit Show, der spiller rundt omkring i Nordjylland fra 15. februar til 7. marts.

En kvinde køber en brudekjole over nettet i Kina. Hun står midt i planlægningen af sit eget bryllup, og sammen med manden har hun fundet drømmehuset. Det er en travl tid, og på arbejdet løber hun rigtig stærkt som sygeplejerske på akutafdelingen. Men en dag bliver hun pludselig følelsesløs i ansigtet og mærker hjertebanken. Fra den ene dag til den anden rammer en stresssygemelding hende, og alt bliver sat på pause.

Et stærkt team

Bag idéen til forestillingen står Petrine Agger, der bl.a. har gjort sig gældende som erhvervsminister i tv-serien Borgen og fange i Annette K. Olesens Forbrydelser. Petrine Agger fortæller, hvordan Dit Lort Mit Show er spækket med historier, hvoraf historien om brudekjolen kun er én af dem.

”Det er jo en interessant fortælling. Kvinden vender langsomt tilbage til arbejdet med hjælp fra et godt velfærdsteam på jobbet, og brudekjolen fra Kina var alligevel for stor og voldsom. Så den bliver sat til salg på Den Blå Avis, og det er på den måde, at vi kommer i kontakt med hende.”

Sammen med Petrine Agger på scenen er Jela Natius og Jakob Hannibal.

Teater tæt på

Forestillingen spiller ind i Teater Nordkrafts vision om, at være ”TÆT PÅ”. Teaterchef Jakob Tekla Jørgensen fortæller: ”Vi ville gerne lave små teaterprojekter lavet på kort tid og baseret på ideer, som vi gerne ville undersøge. Et par af ideerne lå direkte i forlængelse af teatrets overordnede strategi om at fortælle lokale historier fra Aalborg og Nordjylland. Og i Dit Lort Mit Show gik vi skridtet videre: Ikke bare tog vi udgangspunkt i en lokal historie, men vi tog ud og snakkede med helt almindelige borgere i Aalborg.”

Forestillingen spiller både på Teater Nordkraft og i forskellige forsamlingshuse. Det gør den netop for at komme tæt på. Det set-up betyder også at forestillingen arbejder med en simpel scenografi, der består af en rejsegrammofon, flyttekasser og enkelte rekvisitgenstande, som væver de små fortællinger varsomt sammen.

Dit Lort Mit Show kan opleves på små spillesteder rundt omkring i hele Nordjylland, første gang 15. februar i Godthåb Forsamlingshus.

Se hele planen og bestil billetter her.

Dit Lort Mit ShowFoto: Karoline Lieberkind
Previous articleKoreograferne Two-women-machine klar med nyt værk
Next articleGummi T svinger sig ind på Hillerøds Royal Stage