Generationsportræt, mediekritik og trolde på Sort/Hvid

The Troll Show © Frederikke Dalum

23-årige Sigrid Johannesen står bag The Troll Show, der har premiere den 23. marts på Sort/Hvid. Forestillingen kan betegnes som et mediekritisk generationsportræt begået af en digitalt indfødt.

The Troll Show tager udgangspunkt i et aktuelt mediebillede, der i høj grad er styret af algoritmer. Hvor det er de mest yderligtgående udmeldinger, der får flest reaktioner og derfor når ud til flest menneske. Som konsekvens er der opstået en stærkt polemisk debatkultur, hvor hver enkelt er overladt til selv at gennemskue oprigtigheden af afsender og sammenstykke sin egen sandhed.

”Medierne har accepteret den moderne sociale medievirkelighed og overgivet sig til opmærksomhedsøkonomiens dominerende logik: at brugeren og det, brugeren vil klikke på, dikterer, hvilket indhold, man producerer. På den måde er det tech-giganternes algoritmer, der selekterer nyhedsbilledet,” fortæller instruktør Sigrid Johannesen.

Dette er omdrejningspunktet for The Troll Show, hvor Sigrid Johannesen sætter fokus på på konsekvenserne af et mediebillede, hvor manipulation af virkeligheden ikke længere tilskrives falske internettrolde. Forestillingen er et eventyr om virkelige trolde. Trolde der desperat forsøger at finde et eventyr, hvor de passer ind, og som de for en kort stund tør stole på.

The Troll Show spiller i perioden 23. marts – 13. april på Sort/Hvid. Mere information om forestillingen kan findes her, og billetter kan købes her.

Previous articleBritney-hits og eventyrprinsesser mødes i ny musical
Next articleRanders Egnsteater drager mod kinesisk børneteaterfestival