Genoplev Holbergs klassiker med et twist på Vendsyssel Teater

Vendsyssel Teater
Fra den 14. november kan man opleve Jeppe på Bjerget på Vendsyssel Teater. Foto: Michael Simonsen.

”Folk siger, at Jeppe drikker. Men de siger ikke, HVORFOR Jeppe drikker?”

Sådan lyder den berømte replik fra Ludvig Holbergs klassiker fra 1722, der fra den 14. november kan opleves i Vendsyssel Teaters fortolkning af Jeppe på Bjerget.

Fortællingen tager udgangspunkt i en magtkamp mellem rig og fattig og bliver på Vendsyssel Teater udvidet med et fokus på de følelser og de erfaringer, der gør Jeppe til Jeppe og Nille til Nille. Det er en fortolkning, der midt i det univers, som Holberg kalder Bjerget, stiller skarpt på både samfundets hierarki og på de enkelte mennesker, der er i det hierarki.

Et socialt eksperiment som practical joke

I Jeppe på Bjerget møder publikum den fordrukne Jeppe, der bor sammen med den hårdtslående kone Nille. Jeppe bliver offer for en practical joke af baronen og hans medløbere, fordi de vil lave et socialt eksperiment.

Han vågner i baronens seng og vender selv fra at være undertrykt til at være undertrykker. Han går helt amok og bliver magtsyg – lige indtil han vågner op i møddingen igen.

Instruktør med norske aner

Instruktøren bag Vendsyssel Teaters forestilling er den norskfødte Geir Sveaass. Selvom den anerkendte instruktørs CV tæller mange iscenesættelser af Holbergs klassikere, er det første gang nogensinde, at han skal instruere Jeppe på Bjerget.

I rollen som den fordrukne Jeppe ses Ulver Skuli Abildgaard, som blandt andet tidligere har spillet med i den landsdækkende co-produktion Danmark mit fædreland og Jeppe på Toppen på Aalborg Teater.

Den hårde og ubarmhjertige kone Nille spilles af Linnea Voss, som tidligere har kunnet opleves i Vendsyssel Teaters version af dogmefilmen Festen.

Rollen som den ondskabsfulde baron indtages af Jakob Højlev Jørgensen, der bl.a. har medvirket i DRs dramaserie Bedrag og spillefilmene Flaskepost fra P og Så længe jeg lever.

Jeppe på Bjerget spiller på Vendsyssel Teater fra den 14. november til den 21. december.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleBertholt Brechts klassiker gæster Aarhus
Next articleTeaterleder Susanne Vognstrup gæster KulturHave på dk4