George Orwells klassiker “1984” inspirerer nyt teatershow

2084 - et dystopisk multimedialt teatershow efter George Orwells klassiker 1984
Foto: Det Dramatiske Udgangspunkt

Det Dramatiske Udgangspunkt og Teater Katapult er stolte over at kunne præsentere forestillingen 2084 efter George Orwells klassiker ”1984”. Forestillingen har danmarkspremiere den 29. september på Teater Katapult i Aarhus. Efterfølgende rykker den til Mungo Park Allerød den 9. oktober og tager så på en danmarksturné til Vejle, Thisted og Frederiksværk.

Fake news, populisme og autoritære stater har fået vores demokrati til at slå revner. Det har skabt fornyet opmærksomhed om George Orwells roman ”1984”. I Det Dramatiske Udgangspunkt og Teater Katapults nye forestilling 2084 tager vi 100 år længere frem i tiden til en dystopisk fremtidsvision, som er en gendigtning af det klassiske forlæg.

Handlingen

Superstaten Europien beherskes af en diktatorisk inderkreds anført af den forførende virtuelle leder Big Mother. Et højteknologisk samfund, som bygger på angst, had og totalovervågning. Winston Smith arbejder i Ministeriet for Sandhed med at omdigte historien efter ordre. Hans længsel efter frihed vokser, og han indleder et illegalt kærlighedsforhold til Julia. Men Big Mother ser alt, og det uundgåelige sker!

Om holdet

2084 er skabt af dramatiker Eva Littauer som en gendigtning af George Orwells klassiker. Forestillingen instrueres af den polsk-tyske instruktør Krzysztof Minkowski, som fik ideen til forestillingen sammen med leder af Det Dramatiske Udgangspunkt, Jonas Littauer.

Til at bringe den dystopiske fremtidsvision til live på scenen har man allieret sig med den tyske scenograf og kostumier Konrad Schaller og lysdesigner Lars Egegaard Sørensen, som er en af landets førende inden for hologrammer, videoprojektioner og lysdesign. Musiker Simon Littauer skaber det elektroniske soundtrack, der skal sende tankerne mod 2084.

På scenen kan man opleve Jonas Littauer sammen med blandt andre Malte Frid-Nielsen og Marius Bjerre Hansen, som tidligere har spillet sammen i Det Dramatiske Udgangspunkts forestilling The Cocka Hola Company, der havde premiere i 2017.

Læs mere om forestillingen og køb billetter her

Previous articlePunkrockmusicalen GREEN DAY’S AMERICAN IDIOT indtager Danmark
Next articleBabyer, barselsforældre og gravide inviteres i teatret