GIRLS & BOYS Intens monolog om drømmelivet, der ender som et mareridt

GIRLS & BOYS
FOTO Rumle Skafte

En kvinde er alene på scenen. Alt virker rigtigt, når hun fortæller om sin stormfulde forelskelse i den mand, hun gifter sig med. Han er handlekraftig, har eget voksende firma, de har fantastisk sex. De bor pænt, snart får de to livlige børn og kvinden får gang i sin karriere. Altså, et lykkeligt ægteskab. Eller rettere: Det ligner et lykkeligt ægteskab… Gradvist forstår man nemlig som publikum, at noget er helt galt. Mandens firma er truet af konkurs, depression trænger sig på – og det gør skilsmissen også.

GIRLS & BOYS havde Danmarkspremiere den 16.-19. juni og spiller igen fra den 12. august.

Dramatik fra øverste hylde og et stærkt kreativt hold

Med GIRLS & BOYS  byder Aarhus Teater på europæisk dramatik fra øverste hylde om, hvad det vil sige at være mand og kvinde i dag. Stykket er skrevet af britiske Dennis Kelly, der lægger mildt og næsten skæmtende fra land, for så snigende at trække os ind i en malstrøm af mørke. GIRLS & BOYS havde urpremiere på Royal Court Theatre i London i 2018, hvor The Guardians begejstrede anmeldelser beskrev Kellys stykke som “djævelsk foruroligende”.

“Jeg kan ikke mindes nogensinde at have læst en dramatisk tekst, der på den måde fejede benene fuldstændig væk under mig. Dens humor, vid, flabethed, genkendelighed – den listede sig ind på mig – og så flåede den hovedet af mig,” siger skuespiller Nanna Bøttcher

Aarhus Teaters skuespiller Nanna Bøttcher indtager rollen som den navnløse kvindeskæbne, der trækker tråde til de grumme græske tragedier. Forestillingen instrueres og oversættes af Sigrid Johannesen, som har både skrevet og instrueret flere forestillinger på Sort/Hvid, blandt andet Made in China, som blev produceret sammen med Aarhus Teater. Scenografien, der hovedsageligt består af 23 højtalere på scenen, er lagt i hænderne på Aarhus Teaters husscenograf David Gehrt, hvis scenografiske koncepter til de små scener tidligere har kunnet opleves i forestillinger som #amletAudition og 4:48 Psychosis.

Læs mere om GIRLS & BOYS og køb biletter her.

Previous articleHolstebro Dansekompagni og Vejle Musikteater præsenterer THE DANISH GIRL
Next articleÅbningsprogram for Danmarks nye scene for musikdramatik er klar