Gitte Lillelund Bech bliver ny formand på Fredericia Teater

Anders Østergaard & Gitte Lillelund Bech © Fredericia Avisen

Efter 5 år med positiv fremgang for Fredericia Teater, fratræder Monjasa A/S-ejer Anders Østergaard som bestyrelsesformand. Han giver stafetten videre til fhv. forsvarsminister Gitte Lillelund Bech.

Gitte Lillelund Bech er ligeledes Director og Partner i Advice, samt formand for Nørrebro Teater, og glæder sig meget til at videreudvikle Frederica Teater:

”Jeg ser meget frem til den store og spændende udfordring, som det bliver at føre Fredericia Teater skridtet videre til at være ’Hele Danmarks Musicalteater.’ Fredericia Teater har med sin udvikling de seneste år vist, at høj kvalitet og internationalt udsyn betyder noget og fører til resultater. Med base i både Fredericia og København og med mit kendskab til teatermiljøet og det kulturelle område generelt håber jeg at kunne bidrage til, at denne udvikling fortsætter, ikke mindst i forbindelse med visionen om opførelsen af et nyt teaterhus. Så jeg glæder mig til at løfte opgaven som bestyrelsesformand,” siger Gitte Lillelund Bech.

Nye kræfter til Fredericia Teaters bestyrelse

Siden den nuværende bestyrelse tiltrådte i 2014, har Fredericia Teater udviklet sig fra et økonomisk udfordret lokalteater til at etablere sig som Danmarks førende musicalteater med en lang række publikumsrekorder til følge. Nu er tiden derfor kommet til at påbegynde den næste del af rejsen, som bl.a. indeholder visionen om opførelsen af et nyt, moderne teater i fæstningsbyen.

Anders Østergaard byder Gitte Lillelund Bech velkommen, og mener der skal nye, friske kræfter til at skabe endnu mere fremgang for Fredericia Teater:

”Som afgående bestyrelsesformand kan jeg se tilbage på fem fantastiske år, som har budt på langt mere udvikling, end vi havde turde håbe på. Jeg rækker nu stafetten opad, og jeg kan ikke forestille mig en bedre profil end Gitte Lillelund Bech til at overtage formandsposten. Med egen virksomhed ved siden af samt bopæl i Dubai mener jeg, at tiden for mit vedkommende er inde til at vie pladsen til nye kræfter, som fortsat kan og skal investere den tid og de ressourcer, som kræves. Fredericia Teater vil altid have en helt speciel plads i mit hjerte. Jeg er både stolt og taknemmelig over vores tid sammen, og jeg glæder mig til at følge teateret og alle de ekstremt dygtige medarbejdere på den videre rejse,” siger Anders Østergaard, som takker af sammen med Næstformand, Preben Skou-Nielsen.

Foruden Gitte Lillelund Bech indtræder Michael Sønderskov, som er partner i Advokatgruppen, også som nyt medlem af bestyrelsen.

Den nye bestyrelse består herefter pr. 26.03.2019 af:

Gitte Lillelund Bech (Formand)
Fhv. forsvarsminister og nuværende Director og Partner i Advice og formand for Nørrebro Teater.

Jørgen Weimar Rasmussen (Næstformand)
Fhv. Statsautoriseret revisor i PwC. Medlem af bestyrelsen i Fredericia Teater på i 6. år.

Michael Sønderskov
Partner i Advokatgruppen. Formand for Erhvervsforeningen samt bestyrelsesmedlem i Business Fredericia

Pernelle Jensen
Byrådsmedlem for Venstre, formand for Uddannelsesudvalget, bestyrelsesmedlem i Fredericia Teater på 6. år samt i Business Fredericia m.fl.

Ole Steen Hansen
Medlem af Socialdemokratiet og Viceborgmester i Fredericia. Medlem af bestyrelsen i MesseC samt Fredericia Teater på 3. år

Thomas Agerholm
Uddannelsesleder for Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia, skuespiller og medlem af bestyrelsen i Fredericia Teater på 6. år.

Christian Have
Stifter- og kreativ direktør for Have Kommunikation A/S. Fhv. medlem af bestyrelsen for Det Kgl. Teater samt medlem af bestyrelsen i Fredericia Teater på 7. år.

Previous articleDansende rettighedskamp i Carrying a Dream
Next articleDanskheden sættes på dagsordenen i Indfødsretsprøven