Glad Teaterfestival fejrer scenekunstens mangfoldighed

Glad Teaterfestival
Glad Teaterfestival © Søren Meisner

Den 1.-5.maj er der scenekunst for alle, når Glad Teater for første gang nogensinde står bag Glad Teaterfestival. Festivalen afholdes på KU.BE på Frederiksberg og har udelukkende inkluderende scenekunst på programmet.

Glad Teater er et teaterensemble, hvor alle skuespillere har funktionsnedsættelser. Bortset fra denne fællesnævner er hver og én vidt forskellig, og det ønsker teatret også at vise gennem afholdelsen af Glad Teaterfestival.

”Glad Teaterfestival er den første af sin slags i Danmark med udelukkende inkluderende scenekunst på programmet. Alle aktiviteter på Glad Teaterfestival har vores skuespillere med funktionsnedsættelse som udøvende kunstnere,” fortæller Glad Teaters kunstneriske leder Lars Werner Thomsen og fortsætter: “Og ligeså meget som festivalen præsenterer Glad Teaters mangfoldige repertoire for publikum, så fejrer vi også vores skuespillere og den mangfoldighed, de står for.”

Festival for alle aldre

Festivalens program er tilrettelagt således, at formiddagene giver mulighed for, at skoler og institutioner kan opleve både forestillinger, workshops og madpakker. Eftermiddagsprogrammet passer til afhentningen, så bedsteforældre og børnefamilier kan være med, og aftenprogrammet er henvendt til det unge og voksne teaterpublikum. Hver aften er der tilmed fællesspisning i Café Glad for hele familien.

De fleste forestillinger på Glad Teaterfestival er gratis og kræver blot, at man møder op. Dette lader sig blandt andet gøre på baggrund af en bevilling fra Kulturministeriet, som udløber med udgangen af året. Derfor har man også arrangeret festivalen med et håb om, at politikerne for øjnene op for, hvad Glad Teater står for.

“Det er vores håb, at man fra politisk hold, også i fremtiden, synes, det er vigtigt at have professionel scenekunst med skuespillere med funktionsnedsættelse,” fortæller Glad Teaters administrerende leder Jesper Michelsen.

Det fulde program for Glad Teaterfestival kan ses her, hvor det ligeledes er muligt at købe billetter til de enkelte forestillinger, der kræver dette.

Previous articleNy islandsk solodanser på Det Kgl. Teater
Next articleEfter Tiden bringer absurditeten ind på Teater Grob