Godsbanens Åbne scene får ny profil

Åbne Scenes black box © Ditte Elmegaard

Åbne Scene på Godsbanen i Aarhus skærper sin profil og vil i fremtiden være et risikovilligt arbejdsrum for projekter i det professionelle scenekunstfelt med fokus på udvikling, vidensdeling og lokal interaktion. Den skærpede profil lanceres i dette års Open Call til scenekunstprojekter, der ønsker kuratering til Åbne Scenes program i 2020.

Godsbanens Åbne Scene har siden 2012 fungeret som en åben scene med ambition om at være et spillested, hvor frie scenekunstnere og øvrige kulturaktører fra ind- og udland kunne vise deres produktioner. Som et led i den nye profil ønsker Åbne Scene at flytte fokus fra præsentationen af en forestilling til et fokus på den kunstneriske proces i udviklingen af forestillingen.

“Godsbanen har i mange forskellige sammenhænge fokus på at skabe rammer for det kunstneriske og kreativt skabende menneskes mulighed for at udvikle sine kompetencer. Og vi ser det som Åbne Scenes fineste opgave at skabe netop sådan et rum for de frie scenekunstnere. Et sted, hvor man kan tage chancer og prøve ting af; hvor der er tid, rum og højt til loftet,” udtaler den ene af Åbne Scenes to daglige ledere, Charlotte Aaby.

Videndeling er helt central

I udvælgelsen af fremtidige projekter til Åbne Scene vil man lægge stor vægt på kunsternes vilje til videndeling. Det er således et krav at de kunstnere, der gæster Åbne Scene, aktivt og engageret deler deres arbejde med omverdenen og interagerer med Aarhus på den ene eller den anden måde. Og det behøver ikke at være i form af færdige forestillinger – det kan lige så vel være i andre formater som fx workshops, visninger, netværksmøder, podcasts, videnskabelige artikler, mentorship for andre kunstnere eller noget helt andet

Én gang om året er det muligt for scenekunstnere at søge om åben kuratering på Åbne Scene. Det sker ved et såkaldt open call, hvor Åbne Scene udvælger projekterne i samråd med et rådgivende panel af scenekunstnere.

Dette års open call har ansøgningsfrist den 1. april for projekter til Åbne Scene i 2020. Der kan læses mere om Åbne Scene og open call her.

Previous articleOplev To halvgamle mænd på Odsherred Teater
Next articleDansehallerne præsenterer WOWOWOW