Göteborg Opera opsætter for femte gang Rossinis ‘Barberen i Sevilla’

Barberen i Sevilla, Rossini, opera, Göteborg Opera, Det Kongelige Teater
FOTO: Barberen i Sevilla ©Lennart Sjöberg

Opsætningen af Giachino Rossinis todelte opera Barberen i Sevilla tog publikum med storm, da Göteborg Opera opsætte forestillingen for første gang i 2000. Sidenhen har den været opført på den svenske opera i 2002, 2007 og 2013, og nu får Rossinis operakomedie sin femte og sidste genopførsel med nye sangere i næsten alle roller.

Barberen i Sevilla handler om Greve Almaviva, der er forelsket i den skønne Rosina. Med hjælp fra den opfindsomme barber Figaro, snyder de sammen Don Bartolo, der er Rosinas værge. Efter mange forviklinger og forvekslinger ender greven med at få den unge pige. Operaen er skrevet i 1813 af Cesare Sterbini og havde sin første opførelse i Rom i 1816.

Rollen som Figaro fremføres af den sydafrikanske baryton Luthando Qave, der har haft stor succes både i Sverige og i udlandet, herunder på Metropolitan Opera i New York. Greve Almaviva bliver sunget af den amerikanske tenor Randall Bills, og Markus Schwartz, der er kendt for sin komiske timing, har rollen som Bartolo. Derudover kan publikum for første gang på Göteborg Opera opleve Ann-Kristin Jones. Hun har rollen som Rosina.

Den femte opsætning af Barberen i Sevilla er instrueret af Andreas Björklund og spiller på Göteborg Operas Store Scene frem til den 8. maj. Du kan læse mere og købe billetter her.

Har du ikke planer om at tage et smut til Göteborg inden den 8. maj? Så kan Barberen i Sevilla også opleves på Det Kongelige Teater i København indtil den 8. juni. Her har den Reumertvindende instruktør Martin Lyngbo sin debut som operainstruktør med hans fortolkning af Rossinis opera. Du kan læse mere og købe billetter her.

Previous articleAsger Bonfils er gået bort
Next article‘Pretty Woman: The Musical’ er på vej til Broadway