GRÅTT: Et koreografisk værk om stress

Foto: Christoffer Brekne

GRÅTT er en koreografisk forestilling, om koreograf Hilde Ingeborg Sandvolds personlige fortælling og kropslige oplevelse med stress. Forestillingen GRÅTT har urpremiere den 20. septemberBora Bora – dans og visuelt teater.

Stress – når alt er gråt i gråt

GRÅTT er et koreografisk værk om oplevelsen af stress, og hvordan den påvirker os mentalt og fysisk. Den manglende kontakt med kroppen. Følelsen af at miste sig selv og blive en passiv tilskuer til omverdenen. Fornemmelsen af at alt bare er gråt i gråt, og man er fanget i stresstilstandens apatiske, følelsesløse krop.

Publikum inviteres ind i et rum, hvor den dansende krop og musikken flettes sammen med en intens selv-iagttagelse af kødet – på en krop, der gradvis skal finde vejen tilbage til der, hvor der er sammenhængskraft.

”Engang krydsede jeg Atlanterhavet 4 gange på 10 dage. Jeg vågnede i en seng, uden at vide hvor jeg var, svimmel og med kvalme. Mine fødder var langt væk fra mit hoved, og mine indvolde svævede stadig over havet. Siden den slags begyndte at ske med mig og dem rundt om mig, er jeg blevet optaget af et af vor tids mest almindelige problemer: Stress.” Uddyber koreograf Hilde Ingeborg Sandvold

Spetakulært nærvær

Hilde Ingeborg Sandvold vil stå alene på scenen oplyst af lysstofrør. Hendes lange arme og ben gør det svært ikke at blive betaget af Hilde Sandvold. Med sin ekstreme kropskontrol vil den  høje nordmand skabe grimasser, tryllekunst og humor på scenen, hvor publikum tryllebindes af hendes bevægelser. Igennem hendes bevægelser og tilstedeværelse gør hun det tydligt, hvor ekstremt det må havde været netop ikke at være i kontakt med ens krop.

Om Hilde I. Sandvold

Hilde Ingeborg Sandvold (NO/DK) er uddannet fra Statens Scenekunstskole i København og har arbejdet som danser for koreografer og kompagnier rundt i Europa. Som koreograf har hun skabt en række solo-værker, som hun har turneret med i ind- og udland. GRÅTT er Hildes første store egenproduktion. Forestillingen skabes i kølvandet på hendes succesfulde solo “DANS, FOR SATAN”, som har givet hende international anerkendelse, og blev udvalgt til Aerowaves og ICE HOT Nordic Dance platform i 2018.

Tid og sted

20.-22. september kl. 19.30
Priser: 60 kr. – 170 kr.

Bora Bora – dans og visuelt teater
Valdemarsgade 1
8000 Aarhus C

Læs mere om forestilling her

 

 

Previous articleHer er prismodtagerne af Lauritzen-prisen 2021
Next articleTre stærke forestillinger på Teater Grob i efteråret