Granhøj Dans vender tilbage til Teatret Svalegangen

Tre forestillinger af Palle Granhøj. Foto: Teatret Svalegangen

I august og september vender Granhøj Dans tilbage til Teatret Svalegangen i Aarhus med hele tre forestillinger – 2 danmarkspremierer og 1 Reumert vinder.

Danser, koreograf og kunstnerisk leder Palle Granhøj har gang på gang begejstret publikum herhjemme og i udlandet med sine fantasifulde, musikalske og ofte meget humoristiske danseforestillinger. Og nu vender han tilbage til Aarhus med de tre forestillinger FU-SoMe, THIS IS NOT SWAN LAKE og AN EVE AND AN ADAM, som beskrives herunder.

Om FU-SoMe

En vært møder publikum i døren. Han taler i social media termer. I like you, do you like me? Would you friend me? Hvis du svarer ja, så udleverer han en smartphone til dig. FU-SoMe er nemlig en interaktiv danseforestilling, der er rykket ind på selvfremstillingens arena: De sociale medier.

Nogle mener, at de sociale medier (SoMe) appellerer til den menneskelig trang til at udtrykke sig eller til at føle sig forbundet. Andre ser medierne som en trussel mod demokratiet, at skærmen gør os mindre i stand til at forstå kropssprog og andres følelser.

I FU-SoMe går Granhøj Dans på opdagelse sammen med publikum. Like med, når SoMe og dans smelter sammen for at undersøge på de nye måder, vi ser hinanden på. DK-premiere den 26. august til 5. septeter.

Pingvinerne indtager svanesøen 

Den 1. – 11. september medbringer Granhøj Dans en pianist, fire dansere og musikken fra Svanesøen. Men noget er forkert, for de fire dansere har pingvinmasker på?! Der er langt fra kærlighedshistorien mellem prins Siegfried og svaneprinsessen Odette i Tjajkovskij’s Svanesøen til virkelighedens proformaægteskab mellem Tjajkovskij og hustruen Antonina.

Det er præcis afsættet for danseforestillingen. Antonina var følelsesmæssigt ligeså handicappet som en pingvin, når hun forgæves rakte ud efter Tjajkovskij. I THIS IS NOT SWAN LAKE… sætter fire dansere/pingviner hendes længsel i scene. Vi garanterer smuk, rørende og komisk dans, når det er bedst.

Reumert-vindende kropsportræt

Er det et problem, at det mest naturlige ved os er ved at blive det mest sårbare? AN EVE AND AN ADAM ser den nøgne sandhed i øjnene – uden filter – når den Reumert-vindende og anmelderroste forestilling genopsættes på Teatret Svalegangen.

Adam og hans kvinde var nøgne, men de skammede sig ikke (1. Mosebog 2,25). I dag dækker vi den naturlige krop til i det offentlige rum, mens den ’perfekte’ krop flashes på sociale platforme og i medierne. Unge viser sig nøgne frem på Instagram og Snapchat. Porno forbruges i stor stil. Kunstige bryster, længere hår, negle, øjenvipper og helst timeglasfigur. Den ’perfekte’ krop er overalt.

Samtidig bliver børn og unge fritaget for at gå i bad efter idræt. I fitnesscentre dyrker mænd og kvinder deres kroppe som aldrig før, men de vil ikke vise sig nøgne i brusebadet. AN EVE AND AN ADAM gentænker vores forhold til nøgenhed og diskuterer nutidens kropsidealer. Dans med den 5. september. 

Læs meget mere om de tre forestillinger, spillested og -tid her:

https://www.svalegangen.dk/events/gaesteforestillinger/2020-2021/fu-some/

https://www.svalegangen.dk/events/gaesteforestillinger/2020-2021/this-is-not-swan-lake/

https://www.svalegangen.dk/events/gaesteforestillinger/2020-2021/an-eve-and-an-adam/

Previous articleSanseværk for børn og unge: Oplev I Stilhedens Favn
Next articleTre nye gæstespil hos Mungo Park