Gratis børneteaterfestival i Randers til juni

Knud Romers ABC af BaggårdTeatret © Jens Wognsen

15. og 16. juni afholder Randers EgnsTeater i samarbejde med Randers Kunstmuseum en børneteaterfestival med kunstprogram. Festivalen har til formål at sætte fokus på børnekultur i regionen ved at engagere både børn og forældre gennem workshops, interaktiv kunst og teaterforestillinger.

Når børneteaterfestivalen holder åbningsfest den 15. juni, kan børn fra 0 til 10 år og deres familier se frem til et par oplevelsesrige og underholdende dage i Randers – uden det koster dem en krone.

Baggrunden for festivalen skal findes i den noget større Spektakel Festival, der blev afviklet i forbindelse med Kulturhovedstadsåret 2017. Efterfølgende har man besluttet at lægge midler ind, så der i 14 dage i år er sat fokus på børnekultur i regionen.

Gratis kunst og teater

Alt på festivalen er gratis, men der skal dog bestilles billetter til teaterforestillingerne på forhånd. Udover de mange børneteaterforestillinger, er der masser af aktiviteter for børnefamilier. Udenfor Randers EgnsTeater vil der være en aktiv festivalplads, hvor man kan opleve både nationale og internationale gadeteatre. Man kan ligeledes se og deltage i kunstinstallationer eller slappe af med lidt godt til ganen og familiehygge. Der vil også være forskellige kreative workshops både ude og inde, hvor man bare møder frem og er med.

”Vi er glade for den store opmærksomhed børnekulturen får i disse år. Der er ingen tvivl om at kunst og kreativitet er vigtige ingredienser i et børneliv, og her på festivalen kan børnene og deres familier få mulighed for sammen at opleve professionelt børneteater og kunst af høj kvalitet,” siger Tine Eibye, der er producent på Randers EgnsTeater.

Teaterprogrammet er sat sammen efter et ønske om at finde noget, der ikke kun er traditionel scenekunst. I stedet ville man finde noget, hvor mange genrer og sanser kommer i spil. Fx den Reumert-nominerede forestilling Knud Romers ABC, som kombinerer opera, dansk, teater og musik i et univers, hvor publikum er inde i selve scenografien.

Kunstprogrammet er arrangeret af Randers Kunstmuseum og består af store farverige udendørs kunstinstallationer, som er skabt specielt til festivalpladsen. Her kan børnene og deres familier selv være aktive deltagere og medskabere af kunsten. Eksempelvis i et åbent farve- og lyslaboratorium, hvor lysets rolle i regnbuens farver udforskes.

Festivalen ved egnsteatret er en del af Europæisk Kulturregions store kulturfestival fra 3. til 16. juni. Under det fælles tema GENOPDAG vil man her fejre kreativiteten og fællesskabet på tværs af regionen.

Børneteaterfestival med kunstprogram foregår 15. og 16. juni. Billetter til teaterforestillingerne er gratis, men skal bestilles på Randers EgnsTeaters hjemmeside, hvor de bliver frigivet 15. maj.

Previous articleJens Albinus i enmands-forestilling om Auschwitz
Next articleTag på en rejse ind i Kirsten Walthers liv