festival, opera, Aarhus, En tone i livet
FOTO: 'En tone i livet' - en musikfortælling af dig og mig. © DEN JYSKE OPERA

Fem forskellige kor i alle aldre og professionelle jazzmusikere bringes sammen på scenen i musikfortællingen ‘En tone i livet’ på Aarhus Rådhus d. 10. og 11. september. ‘En tone i livet’ er gratis og for hele familien.

Minder og historier er blevet til sangtekster

I efteråret 2020 mødtes sangere fra Den Jyske Opera med flere sanggrupper på tværs af landet. I sanggrupperne har mennesker med forskellige aldre og baggrunde delt sange og historier om, hvad sangene har betydet for dem. Operasanger og projektleder fra Den Jyske Opera, Susanne Vinther, har indsamlet alle minder og bragt dem videre til forfatter Cecilie Eken, som har skrevet sangtekster på baggrund af de mange fortællinger, mens komponist Søren Møller har skrevet musikken. “Det har været en meget givende og til tider meget rørende proces for alle deltagere,” siger Susanne Vinther.

En tone i livet er Den Jyske Operas startskud til GrowOP! Festival, der byder på musik, teater, leg og og flere gratis oplevelser for hele familien d. 10. – 14. september i hjertet af Aarhus.

Alle har en tone i livet

En tone i livet giver ordet til virkelige menneskers virkelige beretninger. “Opera handler ofte om fiktive personer og deres glæder, sorger, kærlighed og liv, mens ‘En tone i livet’ handler om vores liv – virkelige menneskers liv,” siger Lene Juul Langballe, udviklingschef på Den Jyske Opera. Hun understreger vigtigheden ved sangens og musikkens betydning: “At synge og lade sig gennemstrømme af toner øger vores fysiske og mentale velbefindende, og sangenes tekster minder os om, hvor vi kommer fra, og hvem vi er som mennesker. Det er desuden helt gratis at synge – og vi behøver faktisk ikke andet end os selv og hinanden for at gøre det, for vi har alle en tone i livet”, siger Lene Juul Langballe.

Flere af de medvirkende har aldrig sunget i kor før. For Ilham Mohammed fra Bydelsmødrene i Gellerup er dét at synge i et fællesskab noget helt nyt, som hun nu har taget til sig: “Jeg kan godt lide den måde danskere synger på. Det er jo ikke alle i verden, der har fællessang. At synge sammen og være fælles om det – det kan jeg virkelig godt lide. Uanset hvordan man synger, kan man være med,” siger Ilham Mohamed, som kan opleves på scenen med andre debutanter og professionelle sangere og musikere på Aarhus Rådhus.

Hvor: Rådhushallen, Aarhus Rådhus
Hvornår: d. 10. september kl. 19 og d. 11. september kl. 15.30
Adgang: For alle og gratis
Varighed: 45 minutter

Læs mere om GrowOP! Festival her.

Tidligere artikelINTERVIEW: Ungt fremadstormende talent klar til de store scener
Næste artikelMusikalsk forestilling til himlens fugle