Gratis opera til skoleelever

Gratis opera til skoleelever
Carmen premiere 2019. Foto: Mikal Schlosser
Opera Hedeland inviterer skoleelever fra Greve, Roskilde og Høje Taastrup kommune til en stort opsat og gratis særudgave af Verdis RIGOLETTO.

En helt særlig start på skoleåret

Tusindvis af skoleelever kan få en helt særlig start på skoleåret, når de 12. august inviteres til at overvære en af operaens store klassikere, Verdis RIGOLETTO, i en særlig version til unge. Bag invitationen står Opera Hedeland, som nu for anden gang opfører opera i stor skala tilpasset skoleelever. Sidste gang var i 2019, med Mini-Carmen.

”Selv om Verdis RIGOLETTO blev skrevet i 1851, er der mange evigt aktuelle temaer i operaen. Konflikterne er tydelige, og uretfærdighederne og de beslutninger, der træffes, er ikke pakket ind. Det gør det på mange måder oplagt at præsentere det for børn og unge, som bagefter kan arbejde med tingene i klasserne”, siger Claus Lynge, der er operachef på Opera Hedeland.

Operaen er skåret til, så den passer til elever på femte klassetrin og opefter. Forestillingen varer således godt en time og rummer essensen af den originale fortælling om den kyniske hofnar Rigoletto, der kommer grueligt galt afsted med at sætte fælder op for andre. Sangene er oversat til dansk på tekstanlægget, hvilket gør det lettere at forstå handlingen.

Undervisningsmateriale udviklet til lejligheden

For også at gøre det let for lærerne at gå til arbejdet, stiller Opera Hedeland gratis undervisningsmateriale til rådighed, som er udviklet specielt til lejligheden.

”Undervisningsmaterialet griber fat i nutidige konflikter, som er nærværende både i medierne og i skolen. Kønsroller og #metoo er oplagt at diskutere, men mindre børn kan også være med, når det handler om mobning og hvordan forholdet er – og bør være – mellem forældre og børn”, siger Claus Lynge.

Operaen synges af dygtige solister, som akkompagneres af musikere fra bl.a. Danmarks Radios Symfoniorkester og Det Kongelige. For instruktionen står Freja Friberg Lyhme, som også stod bag Mini-Carmen i 2019.

Se mere og bestil billetter her.

Previous articleÅbningsprogram for Danmarks nye scene for musikdramatik er klar
Next articleNy kunstnerisk chef for Den Kongelige Opera