Gratis teater til de bornholmske skolebørn

'Jeppe’ er en af de forestillinger, som de bornholmske skolebørn får glæde af takket være donationen © Anders Beyer

En donation fra Bornholms Brandforsikring giver de næste tre år mulighed for mange flere teaterbesøg for de bornholmske skolebørn. Det skønnes at omtrent 1500 børn årligt kan komme gratis i teatret fra teatersæsonen 2019/20.

Over de kommende tre år modtager Bornholms Teater, der i forvejen administrerer børneteaterordningen på Bornholm, en række midler fra Bornholms Brandforsikring. De ekstra penge vil gøre det muligt at tilbyde gratis forestillinger for en række udvalgte klassetrin hvert år. Dette glæder naturligvis teaterchef på Bornholms Teater, Jens Svane Boutrup.

”Vi har længe ønsket at gøre en særlig indsats for, at alle bornholmske børn skal kunne komme i teatret og lære Rønne Theater at kende. Med den flotte donationen fra Bornholms Brand kan vi endelig realisere det! I første omgang vil vi fokusere på fire årgange, hvor samtlige børn bliver inviteret. Det handler om henholdsvis 0. klasserne, 3. klasserne, 6. klasserne og 9. klasserne. De tilbydes hver en forestilling, som passer til netop deres aldersgruppe. For tre af årgangene bliver det en af vores egenproduktioner, de skal se, mens der til 6. klasserne bliver indkøbt en forestilling fra et andet teater. Alle forestillingerne kommer til at spille her på Rønne Theater, så børnene oplever forestillingerne i de helt rigtige teaterrammer.”

Mere teater til gavn for hele øen

Det nye tilbud ligger i forlængelse af den eksisterende børneteaterordning, der fungerer ved at skoler og børneinstitutioner kan bestille pladser til forskellige forestillinger. Disse kommer typisk fra andre steder i landet og kræver en vis egenbetaling fra deltagerne. Det nye tilbud skal dog ikke ses som en erstatning for den eksisterende ordning. I stedet er det et supplement der skal bringe endnu mere teater til Bornholm.

Bornholms Brands direktør, Morten Holten, siger: ”Vi vil gerne støtte bredt til gavn for hele øen. Dette initiativ giver alle unge i skolealderen mulighed for at opleve øens teater, og det syntes vi er et vigtigt element. Herudover vil vi gerne vise vores opbakning til teatret og deres vigtige rolle i det bornholmske samfund.”

Læs meget mere om Bornholms Teater og deres forskellige tilbud her.

Previous articleTeaterchef Søren Møller gæster KulturHave på dk4
Next articleOdense Sommerrevy underskriver kontrakt i Aalborg