Grease is the word!

Grease Silas Holst Neel Rønholt
GREASE

GREASE er én af verdens mest populære og slidstærke musicalfænomener, og i dag kan One and Only Musicals fortælle, at GREASE kommer rockende tilbage på de danske scener til foråret med premiere den 9. marts 2023. Det gør den i en ultimativ ny deluxe-opsætning med nyt cast, ny instruktion, ny scenografi og ny koreografi. Silas Holst og Neel Rønholt har hovedrollerne som Danny og Sandy, og Silas Holst får sin debut som koreograf i samarbejde med Toniah Petersen. Produktionen er den første co-produktion i det nye samarbejde mellem Musikteatret Holstebro, Vejle Musikteater og One and Only Musicals.

Har erobret nye fans i 50 år

Ingen anden musical i verden har fået fat i nye generationer som GREASE. Og ingen anden musical kan byde på så mange globale megahits: ”Summer Nights”, ”Hopelessly Devoted to You”, ”Greased Lightning’” og ”We Go Together” er blot nogle få af dem. Siden verdenspremieren på Broadway for præcis 50 år siden har forestillingen triumferet over hele verden, og hverken før eller siden er der lavet en mere populær musical, der bliver ved at erobre nye generationer. Det skyldes ikke mindst den globalt kultdyrkede filmversion fra 1978, der bliver ved med at finde nye Grease-fans. Og både på Broadway, i London, over hele verden og herhjemme vender musicalen tilbage igen og igen i nye opsætninger for udsolgte huse.

Silas Holst og Neel Rønholt i hovedrollerne

Når GREASE rammer Danmark til foråret, bliver det i en fabelagtig ny version med Silas Holst og Neel Rønholt i de to hovedroller som Danny Zuko og Sandy.  Silas Holst har spillet både Danny Zuko og Kenickie før, og efter at have blæst publikum og anmeldere bagover i musicalen Kinky Boots på Det Ny Teater her i foråret og til efteråret i musicalen Den skaldede frisør, er han klar med et nyt bud på én de mest ikoniske musicalroller i teaterhistorien.

Efter markante roller på tv i bl.a. Badehotellet, Sygeplejeskolen og Sommerdahl, bliver rollen som Sandy Neel Rønholts debut i en musical. Fans af Vild med dans kan sikkert huske, at hun er en talentfuld danser, men hvad de færreste ved er, at hun også er stærkt syngende, og publikum kan glæde sig til at se hende folde sig helt ud i den rolle som Olivia Newton-John udødeliggjorde i filmen.

Silas Holst får debut som koreograf

I andre roller medvirker bl.a. Lea Thiim Harder som Rizzo (The Bodyguard – The Musical, Elsk mig i nat), Joakim Tranberg som Kenickie (Seebach, Elsk mig i nat), Johanne Milland som Marty (Atlantis, filmen Venus Effekten), Nanna Rossen som Jan (Hairspray, Den skaldede frisør) og Nastja Arcel som Miss Lynch (en vaskeægte GREASE-veteran, som har været med i flere opsætninger af GREASE herhjemme inkl. den allerførste danske opsætning i 1993, hvor hun spillede Rizzo). Herudover medvirker et stort og energisk powerensemble af musicalperformere, sangere og dansere i Frede Gulbrandsens instruktion.

Udover rollen som Danny Zuko skal Silas Holst også for første gang påtage sig opgaven som koreograf – i samarbejde med den rutinerede koreograf Toniah Pedersen. Mesterscenografen Steffen Aarfing skal skabe helt ny scenografi til musicalen, Helle Damgård kreerer kostumerne, og One and Only Musicals faste   kapelmester Joakim Pedersen skal få musikken til at svinge.

Forventningens glæde hos producenten

Hos One and Only Musicals, Musikteatret Holstebro og Vejle Musikteater, er der stor glæde over udsigten til at kunne præsentere GREASE i en splinterny version for et dansk publikum.  Executive Producer Jesper Winge Leisner udtaler, på en enig co-produktions vegne:

Jeg tror ikke, der findes nogen anden musical i verden, der bliver ved med at tale så klart til så mange generationer som GREASE. Næsten hvert eneste sangnummer er blevet en klassiker, vi elsker den enkle og uskyldige kærlighedshistorie mellem Danny og Sandy, venskaberne i T-Birds og Pink Ladies på Rydell High School og den fede nostalgi, der bare driver ned ad væggene. Vi er meget stolte over, at den kommende opsætning har et så stærkt cast på scenen og nogle af landets allerbedste kreative kræfter bag kulisserne. Publikum kan virkelig glæde sig til den helt særlige GREASE-produktion, der kommer rundt i landet til næste forår. Grease har bare hele pakken!”

GREASE får premiere 9. marts næste år i Scandic Falkoner og tager derefter vestpå, hvor den opføres i Musikteatret Holstebro fra 12. april og Vejle Musikteater fra 26. april.  
Læs mere om forestillingen og køb billet her.

Previous articleNyt dansemekka: Fra kedeldragt til spandex
Next articleKulturpulsen besøger Skuespilhuset