Greta Thunbergs historie kommer for første gang nogensinde til teatret

Greta Thunberg
Aveny-T inviterer til verdenspremieren på Mit navn er Greta Thunberg - jeg skolestrejker for klimaet. Foto: Emil Rostrup.

Fra den 7. januar 2021 kan publikum opleve en hyldest til verdens største klimaikon lige nu, når Aveny-T inviterer til verdenspremieren på Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet. Den svenske pige skabte en global bevægelse med det ene formål at redde klimaet, og hun er nu hovedpersonen i den nye forestilling.

Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet er en forestilling om klimaaktivisten Greta Thunberg og en hel generation af unge, der nægtede at lade sig kue af de voksnes formaninger. I stedet blev der over hele verden skabt et sammenhold, der ikke kunne knægtes.

Forestillingen omhandler et ungdomsoprør med formålet at redde verden fra en generation, der blot har ladet stå til.

”Det er ikke en fiks og smart idé, men et ønske om at lave en forestilling om et emne, som jeg længe har brændt for og skrevet om”, fortæller teaterchef ved Aveny-T Jon Stephensen.

Forestillingen tekstes med svenske undertekster, og teatret vil desuden gennem kampagnen Danmark planter træer donere 1000 træer som en del af forestillingens billetsalg.

Et ungt hold

Rollen som Greta Thunberg spilles af det unge talent Karla Løkke, der til sommer bliver færdiguddannet fra Den Danske Scenekunstskole i København. Dermed får hun sin professionelle debut i Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet.

Karla Løkke
Karla Løkke spiller rollen som Gretha Thunberg. Foto: Emil Rostrup.

Forestillingen er iscenesat af Emil Rostrup og skrives af William Lippert, der også begge er færdige til sommer fra henholdsvis instruktørlinjen og dramatikeruddannelsen på Den Danske Scenekunstskole. Jon Stephensen skaber scenografien.

”At undersøge et levende ikon, der på under et år næsten har fået status som en af de profeter, finder jeg vildt interessant. Hvad gør det ved et menneske? Og hvilke psykiske konflikter indebærer det at have verdens øjne rettet mod sig? Hvorfor har verden brug for ikoner for at samle sig, og hvorfor er det et ungt menneske på 15 år, der kan tale så direkte til os og vores samvittighed? Hvad fortæller det om os, vores samfund og om ikonet Greta Thunberg?”, siger Emil Rostrup.

Greta Thunberg: fra skoleelev til verdensberømt klimaforkæmper

Greta Thunberg startede med at strejke foran parlamentet i Sverige hver fredag i stedet for at gå i skole for et år siden, og nu er hun en verdensberømt klimaforkæmper. Hun har været nomineret til Nobels Fredspris, har modtaget Amnesty Internationals fornemmeste menneskerettighedspris og er for nylig blevet hædret med Nordisk Råds Miljøpris. Hun har mødt Paven, er blevet kåret til Årets Person 2019 af Time Magazine, og hun har talt foran hele verdens ledere.

Rundt om i verden har den unge svensker fået klimabekymrede unge til at gå på gaden, der nu er gået fra at være en enmandsprotest til en global bevægelse. Hele Gretas historie og det ungdomsoprør, som hun har sat i gang, kan opleves på Aveny-T i 2021.

Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet kan opleves på Aveny-T fra den 7. til den 30. januar 2021. Efterfølgende tager forestillingen på turné til Black Box Theatre i Holstebro og Vejle Musikteater.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleTeaterøen inviterer på oplevelser i en kold tid
Next articleTeater Momentum får ny bestyrelsesformand