Gribende og brutal historie om voldtægt, begær og traumer på Aveny-T

Foto: Per Morten Abrahamsen

Efter Coronakrisens jerngreb er teaterbranchen endelig begyndt at bløde en smule op. Nu står Aveny-T klar med sæsonens første forestilling. Den 11. september har En Historie om Vold premiere på de unges teater med dobbelte Reumertvinder Andreas Jebro i hovedrollen som Édouard Louis.

”Jeg mødte Reda julenat. Han stoppede mig på gaden. Jeg endte med at invitere ham op i min lejlighed. Vi tilbragte natten sammen. Snakkede og grinede. Klokken 6 om morgenen tog han sin pistol frem og sagde han ville dræbe mig. Han voldtog mig. Senere betroede jeg mig til min søster.”

En Historie om Vold er en rå, brutal og dybtgribende selvbiografisk historie om den traumatiserende nat, hvor Édouard er på vej hjem gennem Paris, da han passes op af den charmerende unge fyr Reda. De ender i seng sammen hjemme hos Édouard, men det, der starter som et frivilligt seksuelt møde, ender i voldtægt og mordforsøg.

Om forestillingen

Forestillingen er baseret på den anmelderroste selvbiografi Voldens historie (2017) af Èdouard Louis. Den dobbelte Reumertvinder Andreas Jebro er i hovedrollen som Édouard – en ung, fransk og homoseksuel mand, der bliver udsat for et overgreb på brutal vis. Det er en personlig, rystende og brutal skildring af aktuelle problemstillinger som vold, racisme, traumer og had. En stærk historie, som nu også er stærkt iscenesat af Reumertvinder Anders Lundorph på de unges teater, Aveny-T.

Medvirkende: Andreas Jebro, Patrick Baurichter, Anders budde Christensen og Karin Bang Heinemeier
Instruktør: Anders Lundorph
Scenograf: Nicolaj Spangaa
Kostumedesigner: Michael Nøhr
Lysdesigner: Malte Haugaard
Lyddesigner: Rasmus Overgaard Hansen
Dramatiker, forfatter: Anders Lunddorph
Producent: Aveny-T
Arrangør: Aveny-T

Du kan læse mere om forestillingen og købe biletter her.

Previous articleHun fortolker 500 års kolonihistorie
Next articleLauritzen-prisen rykkes til december 2020