Den vægelsindede - Foto: Natascha Tiara Rydvald

Efterårets vejr er lunefuldt, og man kan enten drømme sig ud i naturen eller ind i teatersalens varme i ly for regnvejret. Den kommende uge byder på efterårsferie, og dermed også en fyldt teaterkalender med oplevelser for store og små. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal bruge ugen på, kommer vi her på Teaternyheder med en guide, der måske kan hjælpe dig på vej.

Fortolkninger af klassikere

Foto: Cathrine Zorn

Spilleren på Betty Nansen

Line Knutzon Elisa Kragerup har fortolket Dostojevskijs hasardroman Spilleren meget frit. I stykket sætter hun fokus på, hvordan vi på de mest idiotiske måder laver krumspring, så vi kan føle os som vindere. Noget der især sker, når vi er i selskab med andre, der er højere status. Vi følger en flok rige europæere i kur- og spillebyen Roulettenburg, hvor menneskets behov for at forholde sig til andre, for det forholder sig til sig selv sættes på spidsen. I kan opleve Tammi Øst i hovedrollen og skuespillere som Simon Bennebjerg, Niels Ellegaard og Stine Schrøder på scenen.

Læs mere og køb billetter her.

Foto: Gudmund Thai

Den Poetiske Raptus på Folketeatret, Hippodromen

I forbindelse med Teater 300 år, kan man opleve Ludvig Holberg som hovedpersonen i Folketeatrets Den Poetiske Raptus. Her iscenesættes Holbergs fascination af teatret og hvordan han nærmest manisk producerer komedier til Den Danske Skueplads. I rollen som Ludvig Holberg kan man opleve Anders Juul, mens de øvrige skuespillere bl.a. tæller Karoline Brygmann og Marie Louise Wille.

Læs mere og køb billetter her.

Foto: Natascha Tiara Rydvald

Den vægelsindede i Skuespilhusets Store Sal

Hvis man vil opleve en fortolkning af en af Holbergs komedier, kan du tage i Skuespilhuset og se Den Vægelsindede. Her kan du opleve Marie Bach Hansen i rollen som Lucretia, der med sine konstante humørsvingninger sætter alle på prøve. Publikum kan opleve Katrine Wiedemanns iscenesættelse af et dominerende og oversat kvindekøn, hvor emner som kærlighedslængsel, stolthed og identitet brager sammen.

Læse mere og køb billetter her.

Foto: Ditte Valente

Animals på ZeBU

Grisene har haft den absolutte magt I dyrenes samfund i et halvt århundrede, hvor de har opbygget et falsk demokratisk system. Tag med, når Meridiano Teatret of Teater Tix fortolker George Orwells verden på Teater ZeBU.

Læs mere og køb biletter her.

Nyt på de skrå brædder

Skuespillere: Henrik Prip og Marianne Mortensen – Foto: Frederikke Z. Vesterskov

Kvinde kend din krop i Mungo Park

Den reumertvindende forestilling fra 2011 spiller endnu engang på Mungo Park. Bogen Kvinde Kend Din Krop vakte ramaskrig, da den udkom i 1975, men er sidenhen blevet ikonisk. Forestillingen er en form for collage, der væver bogens afsnit sammen med erfaringer fra det levede kvindeliv. Emnerne behandles med humor og krop, der gør forestillingen til en oplevelse for alle aldre og køn.

Læs mere og køb billetter her.

Foto: Britta Fogsgaard

Blinkende lygter på Odense Teater

Oplev vennerne Torkild, Arne, Peter og Stefan, når Anders Thomas Jensen prisvindende folkekomedie Blinkende Lygter bliver opsat på Odense Teater. Forestillingen handler om, hvordan de fire venner kommer i besiddelse af en kuffert med penge, der skal få dem ud af deres kriminelle miljø. Med held og dumdristighed flygter de ud det mørke udkants-Danmark, hvor de prøver at passe ind med alle de sære eksistenser.

Læs mere og køb billetter her.

Foto: Fredericia Musicalteater

Come From Away på Fredericia Musicalteater

Oplev en musical, der er baseret på virkelig hændelser, når Come From Away spiller på Fredricia Musicalteater. Musicalen er baseret på virkelige hændelser fra d. 11. september 2001, hvor 7000 forvirrede, frustrerede og trætte flypassagerer lander i den lille by Gander i Newfoundland. Der opstår humor og dybe venskaber på bare 5 dage blandt de strandede passagerer. Du kan opleve skønne karakterer og keltisk folk/rock, der tilsammen giver en international prisvindende musical.

Læs mere og køb billetter her.

Teater for de mindste

Foto: Thomas Petri

Lillebitte kæmpestor på Aarhus Teater

Tag med på en musikalsk rejse i forestillingen Lillebitte Kæmpestor, hvor de mindste får lov til at undre sig over alt det der er lillebitte og alt det der er kæmpestort – og alt det ind i mellem. Børnene og deres voksne inviteres indi en fantasifuld leg, hvor der er plads til undren.

Læs mere og køb billetter her.

Foto: Alllan Niss, FotoNiss.dk

Sigurd fortæller om naturvidenskab i Odeon

I en teaterkoncert for hele familien, tager Sigurd Barrett og Eskild Dohn publikum med på en rejse for at finde nøglen til både troskab og videnskab. I forestillingen møder man både Tycho Brahe, Niels Bohr og mange andre, der kan give svar på nogle af livets allerstørste og essentielle spørgsmål om vores klode og fremtid.

Læs mere og køb billetter her.

Foto: Folketeatret

Pippi Langstrømpe på Folketeatret

Astrid Lindgrens børneklassiker Pippi Langstrømpe opsættes på Folketeatret. Her man du møde den stærke pige med det røde hår, der lærer nabobørnene Tommy og Annika at de voksne ikke altid har ret, mens de prøver at lære Pippi at gå i skole og bordskik. Oplev Pippi, der er opvokset på de 7 have med sin far, prøver mange ting, hun aldrig har prøvet før. For hvordan ved man ellers, om man kan?

Læs mere og køb billetter her.

Hvis du stadig søger inspiration, kan du altid tage et kig i vores artikler, hvor vi dækker teateroplevelser i hele landet hele året rundt.

Tidligere artikelKunst og videnskab mødes i musikforestillingen MENS SOLEN BRÆNDER
Næste artikelBellevue Teatret inviterer til efterårshygge i KARDEMOMME BY