H.C. Andersen Festival åbnes af dansende verdenspremiere

H.C. Andersen Festival
FOTO: De Fem Papirklip © Jon Lind

Det bliver Pivot Dance Company, der skal skyde H.C. Andersen Festival i gang den 19. august med danseforestillingen De Fem Papirklip.

På søndag begynder H.C. Andersen Festival med et brag i forfatterens hjemby, når Pivot Dance Company har verdenspremiere på deres danseforestilling De Fem Papirklip. Forestillingen tager udgangspunkt i festivalens fem værdibegreber: ” “Det grænseoverskridende”, “mønsterbruddet”, “tingenes og teknologiens magi”, “fællesskabets flertydighed” og “det magtfulde sprog”. Hvert begreb bliver repræsenteret af et af H.C. Andersens kendte eventyr.

Det er eventyr som Tommelise, Den Grimme Ælling, Den Lille Pige Med Svovlstikkerne, Snedronningen og Svindedrengen, som Pivot Dance Company vil fortolke gennem dans, spoken words og rap. De klassiske eventyr sættes i moderne rammer, når scenen fyldes med dansere, artister, gymnaster og kor.

Familie står bag

Det er det erfarne makker- og ægtepar Jesper Kryger og Mette-Louise Kryger, der står bag forestillingen, som har mere end 60 performere på scenen. Familien Kryger har stået for stort set alt selv: Kostumer, musikudvælgelse, koreografi, manuskript og meget mere. Parrets to børn deltager også i forestillingen. 9-årige Mille spiller Tommelise i forestillingen, mens parrets ældste datter er koordinator backstage.

”Denne forestilling er i høj grad noget, som vi har skabt sammen som familie. Alle i vores familie er dybt involverede, og jeg ELSKER, at vi kan dele vores passion med hinanden – og især med børnene. De oplever, at man må kæmpe og svede for at udleve sine drømme. Det er hårdt, men det er det hele værd i sidste ende,” udtaler Mette-Louise.

Forestillingen vises i Odense Koncerthus fra 19.-21. august 2018. Billetter kan købes via HCA Festivals hjemmeside.

H.C. Andersen Festival
FOTO: Snedronningen i danseforestillingen De Fem Papirklip ©Jon Lind
Previous articleBilletsalget til Folk og Røvere i Kardemomme By er startet
Next articleUlf Pilgaard sygemeldt fra Cirkusrevyen