H.C. Andersens NATTERGALEN er ikke til at kende i ny teateropsætning

Foto: Miklos Szabo

Norman Bates, japanske dating-robotter og H.C. Andersen er blandt inspirationskilderne til forestillingen DET KONTAKTLØSE FORHOLD. Forestillingen er en vild, syret og tankevækkende komedie om faren for menneskelig fremmedgørelse i den digitale verden. DET KONTAKTLØSE FORHOLD er Det Olske Orkesters egne og udsyrede udgave af H. C. Andersens smukke eventyr om Nattergalen.

To mennesker i én verden

I forestillingen møder man en ensom mand, omgivet af digitale apparater, som bliver forstyrret af et andet levende menneske. Hendes musik bag væggen går ham på nerverne! Hendes sang gør ham beklemt! Bevidstheden om hendes eksistens gør ham angst! Han gemmer sig i sengen med puder for ørerne, hvorefter han pludselig ryger ned gennem et stort sort hul til en helt anden verden. En verden uden levende væsner, kun beboet af en dukke. En perfekt kopi af mennesket, uden fejl og mangler. En, der ikke generer manden, men holder ham med selskab på hans præmisser.

Foto: Miklos Szabo

Inspiration fra forskellige genrer

Ud over inspirationen fra ’Nattergalen’ er der i DET KONTAKTLØSE FORHOLD også associationer til Hitchcocks ’Psycho’-karakter, Norman Bates, og japansk social dating, hvor man mødes med og har romantiske forhold med robotter.

Den nonverbale, syrede komedie bliver til i en blanding af fysisk vildskab og marionetteater-symbolik i samspil mellem live-skuespillerne og fantastiske dukker skabt af den anerkendte dukkemager og scenograf Rolf Søborg Hansen.

Det handler om overlevelse

DET KONTAKTLØSE FORHOLD er et seriøst wake-up-call om, at en forbindelse, en relation gennem en  skærm, som blot er en billigere version af os selv, ikke kan erstatte vores menneskelige væren.

Forestillingen er anden del i Det Olske Orkesters trilogi Overlevelse i nyere tid. I trilogien (der begyndte med sidste sæsons Det Førerløse Menneske) stilles der skarpt på den moderne verdens digitalisering og den menneskelige fremmedgørelse, der kan følge i dens kølvand.

Se et videoudpluk fra forestillingen her:

DET KONTAKTLØSE FORHOLD spiller på Teater Katapult, Godsbanen den 11. og 12. oktober.

Læs mere om forestillingen og find billetter her

Previous articleYouTube-fænomenet ”Pelle” skal på Danmarksturné
Next articleOplev 100 år gamle akvarel-værker komme til live i danseforestillingen PERCEVAL