H.M. Dronning Margrethe II hyldes med ny musical

Foto: Mikkel Rønnow Musicals

Urpremiere 2023 på Det Kongelige Teater.

Den nyskrevne danske musical MARGRETHE er en 50-års jubilæumsforestilling om hele Danmarks dronning, skabt af kræfterne bag musicalsucceser som Atlantis, Jordens Søjler og Skammerens Datter. Forestillingen får verdenspremiere i sommeren 2023 og spiller i København, Odense og Aarhus. Billetsalget starter i dag kl. 10.00.

Mikkel Rønnow Musicals er stolte over i dag at kunne offentliggøre den første musical om H.M. Dronning Margrethe 2. af Danmark. Musicalen MARGRETHE offentliggøres i anledning af regentens 50-års jubilæum og bliver et stort anlagt dansk værk, skrevet og komponeret af trekløveret Thomas Høg, Lasse Aagaard og Sune Svanekier og produceret af Mikkel Rønnow Musicals. Premieren finder sted den 23. juni 2023 på dronningens egen ”hjemmebane” – Det Kongelige Teater, Gamle Scene, og senere på sommeren opføres forestillingen på Odeon i Odense som en del af H.C. Andersen Festivals fra den 17. august og i Musikhuset Aarhus fra den 29. august under Aarhus Festuge.

Fortællingen

Musicalen MARGRETHE er historien om H.M. Dronning Margrethes liv fra hendes fødsel, under Besættelsen i 1940, til i dag. Nedslag i 80 års danmarkshistorie oplevet gennem den første kvindelige regent i Danmark i næsten 600 år. En både storslået, episk og intim rejse gennem et helt liv om alt det, der har været med til at forme en dronning – både som menneske og som regent.

Fra barndommen med en far, hun forgudede. Da hun som trettenårig får at vide, at hun skal arve tronen. Mødet med Henri og de lykkelige stunder med børn og rejser. Sorgen over faderens død og den efterfølgende tiltrædelse som regent. Nytårstalerne, pressen, anmelderne og den livslange kærlighedsaffære med teatret. Den hårde behandling af prinsgemalen og afskeden med dem man elsker. Erkendelsen af at dybe passioner, som arkæologi og kunst, kan dyrkes, men aldrig helt udleves eller anerkendes på lige fod med andre. Dette er historien om et menneske og en dronning, hvor pligten altid vil komme i første række.

Stærke musicalkræfter bag MARGRETHE

Forestillingen bliver en imponerende opsætning med 24 skuespillere og sangere på scenen, 18 musikere i orkestergraven, overdådige kostumer og en eventyrlig, spektakulær scenografi. Musicalen instrueres af Mads M. Nielsen, som de senere år har markeret sig som en af landets mest eftertragtede musicalinstruktører med forestillinger som Den Evige Ild, Vildheks, Tell Me on a SundayThe Last 5 Years, og Elf.

MARGRETHE er skrevet og komponeret af dette årtis formentlig mest succesfulde danske musicalmakkere – trioen Thomas Høg, Lasse Aagaard og Sune Svanekier, der sammen tidligere har skabt musicalsucceserne Skammerens Datter 1 og 2Jordens Søjler, Vildheksog senest Den Evige Ild.

Musicalen produceres af Mikkel Rønnow i samarbejde med H.C. Andersen Festivals og Toca Records. Han udtaler:

“Det har været en flerårig drøm for os at skabe en ny, national musical om vores enestående monarki. Med H. M. Dronningens imponerende 50-års regentjubilæum kunne der ikke være en bedre anledning til at skabe en forestilling om hendes exceptionelle liv og virke. Det kunstneriske hold er i fuld gang med udviklingen af forestillingen, og vi ser virkelig frem til at invitere hele Danmark med i teatret til denne helt særlige oplevelse.”

Mikkel Rønnow har de senere år skabt succesopsætninger af Chess og Atlantis, som her i efteråret solgte knap 70.000 billetter, David Bowie-musicalen Lazarus i samarbejde med Aarhus Teater og Det Kongelige Teater, og til foråret verdenspremieren på Lennon-McCartney-musicalen She Loves You.

Rollen som H.M. Dronning Margrethe II spilles af hele fire skuespillerinder i forskellige aldre. Hele castet vil blive præsenteret på et pressemøde i løbet af foråret.

Læs mere og bestil billetter på www.margrethe-musical.dk

Fakta om musicalen MARGRETHE

  • Verdenspremiere: Den 23. juni 2023 på Det Kongelige Teater, Gamle Scene
  • Spillesteder: Det Kongelige Teater, Gamle Scene fra den 23. juni 2023, Odeon i Odense fra den 17. august 2023, Musikhuset Aarhus fra den 29. august 2023
  • Billetbestilling: www.margrethe-musical.dk

Holdet

  • Musical af: Thomas Høg, Lasse Aagaard og Sune Svanekier
  • Orkestrering: Wolfgang Käfer
  • Dirigent: Mikkel Rønnow
  • Iscenesættelse: Mads M. Nielsen
  • Produceres af Mikkel Rønnow Musicals i samarbejde med H.C. Andersen Festivals og Toca Records.

 

Previous articleNy danseforestilling om kroppen, moderskab og synet på graviditetens kropslige forandringer
Next articleScenografisk powerpar og Nikolaj Hübbe giver Sylfiden nyt liv