HAIR: Højaktuel musical i ny og spektakulær udgave

HAIR, Østre Gasværk Teater
Foto: Østre Gasværk Teater ©.

I en ny og spektakulær opsætning, får musicalen HAIR premiere på Østre Gasværk Teater den 23. februar 2023 – spækket med hits og aktuelle dagsordnener. Med store væsentlige emner som race, seksualitet, religion, krig og fred er musicalen HAIR fra 1968 måske mere aktuel end nogensinde, og vi tvinges til at reflektere over, hvorfor vi ikke er nået længere. HAIR spiller efterfølgende i Musikhuset Aarhus fra den 11. maj 2023.

Højaktuelle tematikker

Med en musical, der er mere end 50 år gammel, kunne man måske fristes til at tro, at den ville have mistet sin aktualitet. Men med tematikker som race, seksualitet, diversitet, inklusion, religion, krig og fred stiller HAIR tæt på samfundets kultur – og selvom der er sket meget, er der stadig områder, hvor fremgangen er knap så stor.
Med de seneste års strøm af flygtninge og immigranter har spørgsmål om diversitet, race og religion fyldt i medierne. Den yngre generation har sat spørgsmålstegn ved vores forbrugskultur, samt måden vi definerer vores seksualitet og køn på. Og med Inklusionsloven fra 2012 er inklusion både kommet på skoleskemaerne og på dagsordenen i Folketinget og kommunerne. Senest er temaer som krig og fred rykket uhyggeligt tæt på med krigen i Ukraine.

”HAIR beskæftiger sig med og sætter spørgsmålstegn ved store, væsentlige emner, som fylder meget i vores samtid. Desuden findes der ikke mange værker med så stor musikalsk tyngde og holdbarhed. Hit efter hit og den stærke relevans sikrer, at vi forlader teatret med både sange i hjertet og noget at reflektere over til hovedet. Jeg kan ikke komme på en bedre og mere aktuel titel at spille lige nu, når vi både vil underholde og skabe eftertænksomhed,” siger teaterchef ved Østre Gasværk Teater, Søren Møller.

Samtidig er HAIR spækket med en perlerække af hits; Let the Sunshine In, Easy to Be Hard, Aquarius, Good Morning Starshine, Hair, I Got Life m.fl. Så man kan ikke undgå at blive løftet med ind i historien om Claude, Sheila, Berger og gruppen af hippier, der sætter spørgsmålstegn, ved den måde vores liv og verden er indrettet på.

Musical for flere generationer

Da HAIR fik premiere på Broadway i 1968, rasede Vietnamkrigen. Det var kun 25 dage siden, frontfiguren i den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, Martin Luther King, var blevet myrdet. Og hippiebevægelsen, der kæmpede for seksuel frigørelse og fri kærlighed og imod materiel grådighed, krig og vold, var på sit højeste. Musicalens tematikker fænger derfor på tværs af generationer; lige fra 68’er-generationen, der husker hippietiden og Vietnamkrigen, til nutidens unge, der er optaget af mange af de samme emner, som man var optaget af dengang.

Forestillingen instrueres og koreograferes af Lynne Formato (US), som har instrueret en lang række store musicalsuccesser i Danmark. Senest Reumertvinderen fra 2019 – Disneys TARZAN.

HAIR har premiere på Østre Gasværk Teater d. 23. februar 2023 samt i Musikhuset Aarhus d. 11. maj 2023.

Læs mere om forestillingen her.

Åben audition – væk din skuespildrøm til live

Hvis du drømmer om at være med i en musical, så er det måske nu, du skal slå til – HAIR holder nemlig åben audition på forestillingen, og alle interesserede kan uploade et selftape senest den 4. maj 2022.

Previous articleHænderne op – En danseforestilling
Next articleKosmisk komik i sigte: KOSMONAUTERNE kommer til Teater Katapult