Halfdan Rasmussens datter laver soloforestilling om sin far

FOTO Halfdan Rasmussen © Odin Teatret

Iben Nagel Rasmussen har skabt en smuk fortæller-performance om sin far, den danske digter Halfdan Rasmussen. Stykket hedder Halfdansk rapsodi og er en vild historie om den splejsede arbejderdreng, der blev hele Danmarks Halfdan. Halfdansk rapsodi har premiere onsdag d. 16. januar på Odin Teatret, hvor Iben Nagel Rasmussen til daglig er fast skuespillerinde.

Med digtoplæsning, sange, fotos og filmstumper stykker Iben Nagel Rasmussen et portræt sammen af den mere ukendte side af Halfdan: Hans opvækst i en børnerig familie i en toværelses lejlighed på Christianshavn i begyndelsen af 1900-tallet, den tidlige ungdom med arbejdsløshed, det politiske engagement i 30erne, højskoleophold, en rejse på cykel til Spanien, hvor borgerkrigen raser, mødet med andre unge digterspirer i Unge Kunstneres Klub under den tyske besættelse og vejen frem til anerkendelse og berømmelse.

FOTO Iben Nagel Rasmussen på sin fars skuldre © Privatfoto

Halfdansk rapsodi er ikke en børneforestilling, men snarere en rejse ind i den til tider dystre baggrund, som Halfdans voksne digte groede ud af. Selvfølgelig suppleret i rigt mål med de finurlige, sjove, skæve og egenartede rim, der kom til at kendetegne ham som digter. Forestillingen er beregnet for tilskuere fra 15 år og op.

Pernille Abildgaard Ullmann udøver teknisk assistance til Iben Nagel Rasmussen, der alene skal vise publikum gennem det meste af sin fars liv.

Halfdansk rapsodi spiller på Odin Teatret d. 16. januar, i Teatermuseet i Hofteatret d. 24. januar og i Herlev Medborgerhus d. 25. januar. Du kan købe billetter her.

FOTO Iben Nagel Rasmussen © Odin Teatret
Previous articleWallmans Christmas show kommer til Aalborg
Next articleFolketeatret præsenterer forestilling om fædre og døtre