HamletScenen Richard III London

HamletScenen præsenterer SHAKESPEAREMENTARIUM, et forløb over fem dage, hvor der “shakespearementeres’’ med traditionelle teatertraditioner. Under forløbet vil kunstnere udfordre den traditionelle tilgang til danske Shakespeare-teatertradition og i stedet skabe nytænkende scenekunst for at skabe en ny tilgang til de klassiske værker. Det første laboratorie afholdes den 25.-29. april, og det vil blive gentaget flere gange henover foråret og sommeren.

Fem dages forløb med fordybelse 

Til SHAKESPEAREMENTARIUM har kunstnerne mulighed for at fordybe sig og eksperimentere med deres projekter. Det vigtigste er netop ens udvikling og erfaring fremfor slutproduktet.
Man arbejder i HamletScenens black box med en teknisk grundpakke som standard. Kunstneren får da mulighed for at arbejde med sit projekt selvstændigt, mens HamletScenens medarbejdere stiller deres store viden om Shakespeare til rådighed til sparring om hans dramatik og temaer. Alt sparring er på kunstnerens vilkår, og det er for at hjælpe kunstneren med at se nye indgangsvinkler og perspektiver i projektet.

Udstilling og visning af arbejdet 

Når de fem dage er forbi, afsluttes forløbet med en arbejdsdemonstration for en modereret publikumssamtale. Afslutningen tager udgangspunkt i, hvordan scenekunstneren har arbejdet med sit værk, tankerne bag og eksperimentering med Shakespeares dramaer og tematik. Samtalen med publikum er en session, hvor fokus er på den gode samtale og bedømmelse er bandlyst.

OBS: 

HamletScenen modtager kun ansøgninger fra professionelle scenekunstnere:
Ved professionel scenekunst forstås skuespil, musikteater, opera, performance, fysisk og visuelt teater, dans, ny-cirkus, animationsteater samt fusioner mellem disse genrer, rettet mod børn, unge eller voksne.

Sådan tilmelder du dig: 

Der er åbent for ansøgninger til alle 4 forløb. Ansøgning skal sendes til Merete Hussmann på +45 22 10 69 76 eller merete@hamletscenen.dk.

 

Tidligere artikelUge 7: 6 forestillinger for børnefamilien i København
Næste artikelBrødrene Grimms eventyr bliver vakt til live i Into The Woods