HamletScenen offentliggør programmet for årets Shakespeare Festival på Kronborg

HamletScenens
Absolute Shakes. Foto: Thomas Cato

I 2021 vil programmet for HamletScenens årlige Shakespeare Festival for første gang bestå af forestillinger på dansk.

Til august inviterer HamletScenen på Kronborg igen til Shakespeare Festival. For første gang indeholder programmet i år udelukkende dansksprogede forestillinger.

En ny mulighed

”Grundet indrejserestriktioner til Danmark har vi i år valgt at præsentere spændende danske Shakespeare-forestillinger, da vi slet ikke kunne forestille os for anden sommer i træk at undvære en version af verdens ældste Shakespeare-teatertradition på Kronborg. Derudover er det samtidig en helt ny mulighed for at række ud til vores dygtige kolleger og herigennem understrege Shakespeares relevans, mangfoldighed og universalitet,” siger Lars Romann Engel, kunstnerisk leder og teaterdirektør på HamletScenen.

Som altid foregår Shakespeare Festival under åben himmel med festivalpladsen bygget hen over voldgraven og Shakespeares slot, Kronborg Slot, som bagtæppe. I år kan publikum opleve dukketeater på Helsingborg Ravelin og for første gang opleve forestillinger i Thaliasalen, der er HamletScenens indendørsscene.

Programmet for Shakespeare Festivalen

OTHELLO spiller den 6. til 22. august 2021

På spillebrættet er der ikke plads til skrupler – i krigen om magt og kærlighed gælder som bekendt alle kneb. Dramaet om menneskets magtbegærlighed som et muntert og drabeligt skakspil. Dukketeater for hele familien.

ABSOLUTE SHAKES – VOL. 6 spiller den 6. til 8. august 2021

Et folkeligt remix af Shakespeares allerbedste tekster gennem tiden. Hans ordspil, ironi, metaforer, vittigheder og gribende enetaler vil skiftevis få os til at holde vejret, fælde en tåre eller bryde sammen af grin.

ROMEO + JULIE spiller den 11. til 14. august 2021 kl. 20:00

I Verona er de to rigeste familier optændt af gensidigt had fra både gammelt nag og ny strid. Begge kæmper de om magten i byen. Midt i opgøret mødes Romeo og Julie, der trods deres familiers had forelsker sig i hinanden. Men kan børn af fjender elske hinanden, eller er det dømt til at gå galt?

STORMEN spiller den 17. til 21. august 2021

Det kan være uoverskueligt for alle, unge som ældre, at befinde sig midt i orkanens øje. Forestillingen husker os på, at selv der, hvor det ser allerværst ud, kan vi tage skæbnen i egen hånd og komme hjem.

HAMLET SOLO spiller den 22. august 2021 kl. 20:00

Tragedien om den danske prins skåret helt ind til benet. I dette one-man show inviteres publikum helt tæt på en lille scene, når Hamlets skarpe ordforråd serverer det ene tungesmæld efter det andet. Hans indre kamp og store spørgsmål om livet samt døden står stærkt og uindpakket.

Previous articleSe de nominerede til Årets Reumert 2021 lige her!
Next articleDET FØRERLØSE MENNESKE – en tragikomisk robotkomedie