Foto: Fiona MacPherson

Sommer, sol og Shakespeare: Fra den 29. juli til den 7. august byder Hamletscenen traditionen tro velkommen til SHAKESPEARE FESTIVAL 2022 på Hamlets eget slot, Kronborg. Dette års program byder på hele tre udendørs forestillinger skabt af nogle af tidens mest anerkendte og nyskabende scenekunstnere fra både ind- og udland.

I over 200 år har Kronborg Slot huset digteren og dramatikeren William Shakespeares fortællinger, værker og karakterer. Denne sommer videreføres den stolte teatertradition, når scenekunstnere og teaterkompagnier i verdensklasse opfører deres fortolkninger af de ikoniske hævntragedier og kærlighedskomedier til Shakespeare Festival 2022. På scenen, der er bygget hen over voldgraven, kan publikum opleve unik og eksperimenterende scenekunst under den åbne sensommerhimmel.

”Det er med stor glæde og taknemmelighed, at vi efter to års corona-pause endelig i år atter kan blænde op for internationale teaterproduktioner på Shakespeare Festivalen på Kronborg! Og det gør vi med en enormt publikum- og anmelderrost Hamlet-forestilling fra Sydafrika, samt en nyskabende kammerversion af Romeo & Juliet fra Norge med tilknyttet online fotoudstilling med 12 dokumentarbilleder. Hertil et herligt gensyn med den sprudlende og fantasifulde teatertrup SHAKES fra København, som i år har valgt at tage sig kærligt og humoristisk af vores kronjuvel Hamlet,” udtaler Hamletscenens teaterdirektør og kunstneriske leder, Lars Romann Engel.

Tre forestillinger, der hylder Shakespeare
Årets festivalgæster kan se frem til et møde med kendinge som Hamlet og Romeo og Julie i tre forskellige forestillinger over festivalens dage.
Forestillingen “THE COMEDY OF HAMLET – eller fake it until you make it” er skabt af det danske teaterkollektiv SHAKES, der har til formål at gøre Shakespeare folkelig, festlig og tilgængelig for alle. Deres produktioner fusionerer Shakespeares ædle tradition med nutidig pop, mode og slang – og mottoet lyder: Shakespeare til folket! Til dette års festival har SHAKES samlet sit hidtil yngste hold bestående af Gustav Giese, Sofia Cukic, Tue Lunding og Niels Dampe, og så har de budt Shakespeares berømte superstar Hamlet op til en menneskelig eksplosion af en fest på scenen.

”ROMEO AND JULIET and other Catastrophic Love Affairs“ er en en-times matiné forestilling, der med udgangspunkt i verdens mest berømte ulykkelige kærlighedshistorie, Romeo og Julie, fortæller tragiske og umulige kærlighedshistorier fra virkeligheden og nutiden. Selvom fortællingerne er triste og temaerne er alvorlige, er forestillingen humoristisk: Tragedien er nemlig så overvældende, at det kun kan lade sig gøre at relatere til dem med teatralske midler og en stor portion humor. I forestillingen medvirker norske Christian Hestø og polske Piotr Misztela, mens norske Rolf Alme instruerer.

På festivalens sidste dage, er det muligt at opleve gæstespillet ”HAMLET – Prince of Denmark”, der løftes af scenekunstneriske kræfter fra Cape Town i Sydafrika. Fordi myten siger, at en af de tidligst dokumenterede opsætninger af Hamlet foregik i Sydafrika til havs, udspiller denne særlige fortolkning af Hamlet sig på en sejlbåd, hvor havet indgår som en aktiv med- og modspiller. Forestillingen er en begivenhedsrig tour-de-force i det farlige arbejdsmiljø på en båd – en perfekt parallel til det klaustrofobiske miljø på Kronborg, som Hamlet så berømt beskrev som ”et fængsel”. ”HAMLET – Prince of Denmark” instrueres af Frederick Abrahamse, der er kendt for netop at lade Shakespeares værker foregå på dybt vand.

Gratis introduktion
Hver aften inden forestillingen, vil der være gratis Shakespeare-introduktion – både på engelsk og på dansk. En kort, informativ og underholdende lille indflyvning i, hvad Shakespeare og Kronborg overhovedet har med hinanden at gøre – og hvorfor Shakespeares værker bliver ved at være relevante selv i år 2022. Hver aften inden kan festivalgæsterne desuden nyde en forudbestilt picnic på Kronborg og Fæstnings grønne områder.

Du kan købe din billet og læse mere her

Tidligere artikelOplev et poetisk samspil af klorvand, kroppe og korværk
Næste artikelRiddersalen sikrer gratis sommerteater