Henrik Ibsen klassiker bliver for første gang til teater

FOTO © Svenn Hjartarson

Vendsyssel Teater opfører Henrik Ibsens Et dukkehjem i det nye år. Det bliver instruktør Kaspar Rostrup, der for første gang nogensinde skal iscenesætte Henrik Ibsens klassiker. Forestillingen har premiere 20. februar. 2019.

Som instruktør er Rostrup særligt kendt for at mestre den psykologiske realisme, som man senest kunne opleve det i Glasmenageriet på Folketeatrets turné i 2014. Om instruktionen af Et dukkerhjem siger han:

”Jeg er så glad for, at jeg når at få chancen for at iscenesætte Et dukkehjem. Min fortolkning af Ibsen kommer ikke bare til at handle om forholdet mellem mand og kvinde. Den handler om, at vi ikke altid kender hinanden, selv om vi tror, at vi gør det. Og at vi ikke altid kender os selv”. 

Det er Sofie Topp-Duus og Martin Hestbæk, der indtager de berømte roller som Nora og Helmer. Derudover Preben Kristensen, Søren Hauch-Fausbøll, Jette Sophie Sievertsen, Susanne Heinrich opleves på scenen samt den 18-årige Nicolai Gregersen, der har gennemgået Vendsyssel Teaters to-årige undervisningsforløb Teater Talent Vendsyssel.

Om Et dukkehjem anno 2019
Med musik, scenografi, lys og skuespil vil Kaspar Rostrup med Et dukkehjem anno 2019 få publikum til at reflektere over, hvem de er – og hvem de er omgivet af.

”Vi fjerner al naturalisme og tager klunketiden væk,” forklarer Kaspar Rostrup. ”Scenografen Stine Martinsen har godt nok skabt historiske kostumer med jakkesæt og lange kjoler, men kostumerne er stiliserede, så de matcher iscenesættelsens symbolik.”

Det klassiske snit og den store respekt for Ibsen består, men Kaspar Rostrup dykker helt ind i menneskets følelsesregister med sin udgave af Et dukkehjem.

”Der ligger jo noget græsk skæbnedrama neden under Ibsens stykke. Den følelse vil blive forstærket i musikken af Fuzzy, der bliver mere og mere uhyggelig undervejs i forestillingen,” afslører Kaspar Rostrup.

Læs mere om Et dukkehjem og køb billetter her. 

Previous articleLa Bohème kan opleves i Aalborg
Next articleTo forfattere debuterer som radiodramatikere live i Kødbyen