Henrik Køhler bliver ny teaterchef for Riddersalen. Foto: Søren Kløft.

Riddersalens bestyrelse har ansat Henrik Køhler som teaterchef, til at stå i front for den fortsatte realisering af teatrets vision og strategi for perioden 2020-2024.

Henrik Køhler kommer fra stillingen som direktør for Teatercentrum. Henrik er et kendt ansigt i teaterbranchen, og har 35 års erfaring i den kulturelle sektor, med særligt fokus på scenekunst. Han har et bredt funderet fagligt netværk, og en række tillidsposter, bl.a. som bestyrelsesformand for den landsdækkende formidlingsorganisation Scenit.

Teaterchef med stort teaterkendskab og tidligere tilknytning til Riddersalen

”Med Henrik Køhler får Riddersalen en ny chef med stort teaterkendskab også internationalt, og mange gode samarbejdsrelationer. Jeg er overbevist om at Henrik evner at skabe gode og udviklende rammer for Riddersalens fortsatte positive udvikling, til glæde for ikke bare borgerne på Frederiksberg, men for alle der holder af godt teater. Jeg ønsker samtidig at takke afgående teaterleder Piet Bertelsen for hans store indsats for Riddersalen gennem mange år.” udtaler bestyrelsesformand Hans Henrik Much-Jensen.

Riddersalen er ikke ukendt land for Henrik Køhler. I årene 2000-2007 var han tilknyttet Riddersalen, først som skuespiller i ensemblet, og fra 2003 som administrativ leder, hvor han stod i spidsen for teatrets omlægning. Fra teater med kollektiv ledelse til bæredygtig organisation med en administrativ og en kunstnerisk ledelse samt en kompetencebestyrelse, og var med til at forankre Riddersalen som lille storbyteater i Frederiksberg kommune.

Tilbage til det producerende og kunstneriske miljø

”Da jeg hørte, at Piet Bertelsen ønsker at søge nye udfordringer, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ønsker mig tilbage til Riddersalen. Riddersalen er en kunstnerisk institution, som jeg kan identificere mig med både kunstnerisk og værdimæssigt og jeg har en stor længsel efter at komme tilbage til det producerende og kunstneriske miljø, efter i mange år at have arbejdet politisk og med nationalt sigte.” siger Henrik Køhler.

Riddersalens kunstneriske profil favner scenekunst for børn og familier samt Kunstnerkabareten Riddersalen. Ansættelsen følger perioden for driftsaftalen mellem Riddersalen og Frederiksberg Kommune. Henrik Køhler tiltræder stillingen 1. september 2022, som i første omgang løber frem til 31. december 2024.

Tidligere artikelOptakt til VM: Det Kongelige Teater spiller FODBOLD FODBOLD FODBOLD
Næste artikelTeatret Ved Sorte Hest præsenterer hidtil uhørt kabaret: INDEN VI DØR SYNGER VI EN SANG