Her er 3 kommende royale forestillinger

FOTO Kongens Fald @ Aarhus Teater / Det Kongelige Teater

De kongelige har altid været i offentlighedens søgelys og deres fortid gemmer på massevis af intriger og gode historier. Mange af disse fortællinger er siden blevet til scenekunst på de skrå brædder.

Nedenfor kan du finde tre kommende forestillinger, der i højere eller lavere grad er baseret på virkelige, kongelige begivenheder.

KONGENS FALD
Johannes V. Jensens historiske drama fra 1500-tallet om Christian d. 2 og soldaten Mikkel Thøgersen er blevet dramatiseret af Henrik Szklany, der også står bag vikingebraget ‘Røde Orm’. Forestillingen er produceret af Det Kongelige Teater i samarbejde med Aarhus Teater.

I rollen som Mikkel Thøgersen kan du opleve Peter Plaugborg, især kendt for sine stærke præstationer i filmene ”Submarino” og ”Idealisten”, mens Peter Christoffersen skal spille Kong Christian d. 2.

KONGENS FALD har premiere d. 16. november på Det Kongelige Teater og d. 10. januar på Aarhus Teater.

LEONORA CHRISTINA
I denne musical udspilles et af de største politiske intriger i dansk politik. Året er 1659 og foran den svenske konges højeste domstol står kongedatteren Leonora Christina. Hun skal forsvare sin syge mand, rigshofmester Corfitz Ulfeldt, der er anklaget for højforræderi mod den svenske konge.

Ulfeldt-parret har længe prøvet at fremprovokere en krig i Danmark for at overtage magten over landet.

Odense Symfoniorkester leverer den storslåede musik til den nyskrevne musical. I rollerne som Leonora Christina og hendes mand, Corfitz Ulfeldt, kan du opleve Xenia Lach-Nielsen og Troels Lyby sammen med et stærkt og musikalsk cast.

LEONORA CHRISTINA har premiere d. 22. januar 2019 på Odense Teater.

RICHARD III
Husets Teater har dramatiseret Shakespeares berømte fortælling om Richard III, der ingen midler skyr for at tage magten over England. Tammi Øst og Morten Burian har de bærende roller i stykket, der er bearbejdet af Jens Albinus.

RICHARD III har premiere d. 18. september og spiller frem til d. 13. oktober på Husets Teater.

Previous articleGlem Disneyhyggen – Aladdin iscenesættes i ny vanvittig version
Next articleNorsk komiker debuterer på teaterscenen