Her er Odin Teatret / Nordisk Teaterlaboratoriums nye teaterdirektør

Odin Teatrets nye direktør Per Kap Bech Jensen. Foto: Tommy Bay

Efter et grundigt planlagt og frugtbart ansøgningsforløb har Odin Teatret / Nordisk Teaterlaboratoriums bestyrelse udpeget Per Kap Bech Jensen som ny teaterdirektør.

Ny teaterdirektør med stort kendskab til Odin Teatret

Per Kap Bech Jensen blev udvalgt som ny teaterdirektør blandt en række kvalificerede danske og internationale ansøgere. Per Kap Bech Jensen har flere års erfaring som udvikler og leder af teater- og kulturprojekter. De seneste år har han fungeret som administrator og projektudvikler på Odin Teatret / Nordisk Teaterlaboratorium og er derfor allerede dybt involveret i teatret.

Fra den 1. januar 2021 tiltræder Per Kap Bech Jensen stillingen som direktør. Allerede nu fungerer han som kunstnerisk koordinator og er begyndt at intensivere samarbejdet med Julia Varley fra Odin Teatrets ensemble om at styrke og forny Odin Teatret. Desuden vil han frem mod sin tiltrædelse være i et tæt samarbejde med bestyrelsen for at stabilisere og udvikle organisationen og økonomien. Derved bringes institutionens levende traditioner og værdier med ind i de kommende år.

Eugenio Barba, stifteren af Odin Teatret, vil stadig været tilknyttet Odin Teatret / Nordisk Teaterlaboratorium som instruktør og kunstnerisk ansvarlig for Odin Teatrets repertoire.

Om Odin Teatret / Nordisk Teaterlaboratorium

Siden 1960’erne har Odin Teatret i Holstebro været et lokalt forankret miljø med et verdensvendt og internationalt syn, der har stået for at udvikle en moderne teaterkultur i Danmark. I 1966 inviterede byrådet i Holstebro truppen til byen. Odin Teatret er dermed en af de længst eksisterende teaterinstitutioner i Danmark. Odin Teatret er samtidig også et af de mest kendte danske teatre ude i verden. 

I løbet af de seneste år har teatret udviklet flere nye kunstneriske og kulturelle initiativer, som medvirker til at styrke teatrets kerneværdier og dets medierende rolle mellem det lokale og globale. På teatrets organisatoriske linje er der også skabt fornyelse, det ses i den nye bestyrelse. Teatrets bestyrelse består af bl.a. forskningsleder ved Center for Kulturevaluering på Aarhus Universitet Louise Ejgod Hansen, billed- og installationskunstner Karoline H. Larsen, direktør for Teatermuseet i Hofteatret Peter Christensen Teilmann og formand for Kultur- og Fritidsudvalget ved Holstebro Kommune Lene Dybdal.

Læs mere om Odin Teatret / Nordisk Teaterlaboratorium her.

Previous articleBrøl med, når Tarzan svinger sig i lianerne i Musikhuset i Aarhus
Next articleFredericia Teater inviterer til julekoncerter igen i år