Himmerlands Teater hylder kvinder i Ikke uden min mor

Ikke uden min mor
Forestillingen Ikke uden min mor spiller på Himmerlands Teater. Foto: Himmerlands Teater.

Med et rørende portræt af tre kvinder i tre generationer byder Himmerlands Teater op til en rigtig kvindeaften.

Forestillingen Ikke uden min mor kan opleves den 6. februar.

Himmerlands Teater opfordrer til, at man tager sin mor, datter eller veninde under armen. For det er en aften med, for og om kvinder.

Ikke uden min mor handler om kvinder, der tilpasser sig, om kvinder, der gør oprør, om kvindens muligheder, begrænsninger, håb og drømme – før, nu og i fremtiden.

Afsættet er, at alle kvinder står på skuldrene af deres mødres historier, erfaringer og kampe.

Det gælder alle kvinder til alle tider og i alle kulturer. For ingen kvinde eksisterer uden sin mor.

“Tag et par unge piger og din mor med”

Forestillingen er baseret på interviews med 76 kvinder med 12 forskellige nationaliteter. Den fortælles i ord og musik på tværs af generationer og kulturer.

”Jeg glæder mig meget til en helt anderledes aften i teatret i selskab med stærke kvinder som skuespillere Anne-Vibeke Mogensen, Şiir Tilif og Lotte Munk og musiker Marie Louise von Bülow”, siger Himmerlands teaterleder Susanne Sangill. Hun henviser til et anmeldercitat fra Kulturkupeen.dk, der om forestillingen har skrevet:

”… tag et par unge piger og din egen mor med, lad mændene blive hjemme og mød nogle søstre, der til sidst, i bedste retrostil, tager dig i hånden og synger: ”Kvinde tag min hånd og hold den fast, til du mærker sjælen flyde frit igennem dig og mig …”

Ikke uden min mor spiller på Himmerland Teater den 6. februar.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleOplev Teater Katapult’s nye nærdødsdrama
Next articleSpændende teaterforår på Teatret ved Sorte Hest