Historien om Muhammad Ali bliver til en musical

FOTO © Scanpix

Float like a butterfly, sting like a bee! Filmen When We Were Kings fra 1996 bliver til en musical. Det er producer David Sonenberg, der er i færd med at omdanne den Oscar-vindende dokumentar til en forestilling med dans og musik. Historien handler om den titelkamp mellem George Foreman og Muhammad Ali i 1974.

Det er Shelley Marcus, der har omskrevet bogen til en musical. Musikken vil indeholde R’nB klassikere og ‘Rumble In The Jungle’, hvoraf den sidste sang blev skrevet specifikt til filmen af The Fugees.

Historien kredser om et af de mest omtalte boksekampe nogensinde. When We Where Kings – The Musical vil portrættere Ali og Foreman samt James Brown, B.B. King, The Pointer Sisters, The Spinners, Bill Withers, Celia Cruz og The Fania All Stars, som alle optrådte til en musikfestival lige før kampen i Zaire i 1974.

“Detaljerne om Alis liv er ligeså relevant i dag som for 45 år siden,” siger Sonenberg og fortsætter: “Alis historie, som den bliver fortalt i filmen, handler om sport, musik, dans, politik, race og kultur på en måde, som burde tiltale et bredt og globalt publikum.”

When We Were Kings er sat til at optræde i begyndelsen af 2020.

Previous articleFede Dorit er klar med årets julesang
Next articleFlotte juleroser til Eventyrteatrets julemusical