Holstebro Dansekompagni indleder nyt samarbejde med fire ukrainske dansere

Foto: Holstebro Dansekompagni

De sidste mange dage har vi set en stor velvilje mod at hjælpe de ukrainske flygtninge og borgere, hvad end det har været fornødenheder eller en ny særlov. Det kommer derfor næppe som en overraskelse, at kulturlivet også vil gøre deres. Den opgave har Holstebro Dansekompagni taget på sig. Sammen med deres sponsorer indleder Holstebro Dansekompagni et samarbejdsprojekt med fire ukrainske dansere, der som udgangspunkt løber over tre måneder. Projektet består af en forestilling og danseaktiviteter for ukrainske flygtninge.

En forestilling og ‘Tanet-aktiviteter’ til gavn for Ukraine

Danseforestillingen er allerede i støbeskeen, hvor den har fået titlen MIT STILLE HJEM. Forestillingen får premiere den 2. juni 2022 i forbindelse med Holstebro Open Air.
Den er en fusion mellem ukrainsk og dansk kultur, da den tager udgangspunkt i digte fra den ukrainske forfatter, Lina Kostenko, mens stykket bliver akkompagneret af den danske komponist August Enna. Lina Kostenko er kendt for hendes modstand mod Sovjetunionen i 1970 og 80’erne, og hun var blacklistet af det ukrainske kommunistparti.
MIT STILLE HJEM arbejder med tematikker såsom hjem, tab, håb og den menneskelige modstandskraft.

Direkte oversat betyder ‘tanet’ dans. Holstebro Dansekompagni vil stå for danseaktiviteter for ukrainske flygtninge i alle aldersgruppe, hvor undervisningen foregår på ukrainsk.

Et personligt touch

Dansernes personlige oplevelser og historier fra det krigsramte land har stor betydning for skabelsen af danseforestillingen. Intention er at skabe et nutidigt, rørende og opsigtsvækkende værk, der både hylder den ukrainske kunst og fremmer mødet mellem de dansk og ukrainsk kultur. Det har også været vigtigt for de kreative kræfter bag MIT STILLE HJEM, at forestilingen sætter fokus på den nuværende situation i Ukraine.

Som prikken over i’et, vil teateret donere overskuddet fra forestillingen med formålet om at kunne tilbyde gratis teateroplevelser for de ukrainske flygtningebørn- og kvinder.

Previous articleNy leder tiltræder den århusianske dansescene Bora Bora
Next articleMusikalske toner strømmer ud af Musikteatret Holstebro